كشف بیگانگان در جهان موازی احتمالا آسان‌تر است

براساس مدلی مبتنی بر معادله‌ی معروف جستجوی بیگانگان دریك، كشف حیات بیگانه در برخی دنیاهای موازی در مدل چندجهانی فرضی، محتمل‌تر است.

كشف بیگانگان در جهان موازی احتمالا آسان‌تر استنجوم و فضاعلمیجمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۳:۵۵مطالعه 3 دقیقهسارا ارجمندتبلیغاتمشاهده همه ویدئو‌هاتبلیغاتتبلیغاتبراساس مدلی مبتنی بر معادله‌ی معروف جستجوی بیگانگان دریك، كشف حیات بیگانه در برخی دنیاهای موازی در مدل چندجهانی فرضی، محتمل‌تر است .

تبلیغاتهنوز نمی‌توان با قطعیت گفت حیات در دیگر نقاط دنیا وجود دارد؛ اما با توجه به شواهد، محتمل است موجودات دیگری هم به جز ما در این جهان وجود داشته باشند. همچنین نمی‌دانیم آیا سیاره زمین بهترین شرایط و موقعیت را برای شكل‌گیری حیات دارد یا خیر؛ چرا كه ممكن است شرایط بهتری برای رشد حیات در سایر نقاط جهان وجود داشته باشد .

بااین‌حال، گروهی از ستاره‌شناس‌ها تصمیم گرفتند جستجوی حیات را چند گام فراتر ببرند: آیا ما تنها جهان ممكن برای حیات را داریم؟ به نظر می‌رسد پاسخ به این پرسش منفی است. پژوهشگرها به توجیه احتمالی دیگری برای این پرسش دست یافته‌اند كه چرا تاكنون علائم حیات بیگانه را در كیهان خود پیدا نكرده‌ایم .

پاسخ این است كه شاید در جهان اشتباهی زندگی می‌كنیم!یك مدل تئوری جدید مبتنی بر معادله معروف دریك نشان می‌دهد حیات بیگانه احتمالا می‌تواند در جهان‌های موازی مشخصی وجود داشته باشد كه در مجاورت جهان ما در یك چندجهانی بی‌انتها قرار دارند .

اگر این فرضیه صحیح باشد، به این معنی است كه ما در جهان بهینه‌ای برای كشف تمدن‌های بیگانه زندگی نمی‌كنیم.معادله دریك، فرمولی نظری بود كه فرانك دریك، اخترفیزیكدان آمریكایی در سال ۱۹۶۱ برای كمك به حل تناقض بین احتمال بالای وجود تمدن بیگانه و فقدان شواهد برای چنین تمدن‌هایی، ارائه كرد .

به این مسئله پارادوكس فرمی هم گفته می‌شود. معادله‌ی دریك احتمال كشف حیات بیگانه در كهكشان راه شیری را تخمین می‌زند. این معادله به تعداد ستاره‌های موجود در كهكشان بستگی دارد، زیرا تمدن‌های بیگانه احتمالا به یك ستاره‌ی میزبان سیاره فراخورشیدی به‌عنوان خانه‌ی خود نیاز دارند كه از انرژی آن برای تكاملشان استفاده كنند .

دنیاهای موازی با انرژی تاریك بیشتر، می‌توانند ستاره‌های بیشتری نسبت به جهان ما داشته باشند و همین مسئله احتمال رشد حیات بیگانه را بالا می‌برد.بااین‌حال پژوهشی جدید كه ۱۳ نوامبر منتشر شد، فرضیه‌ی حیات بیگانه در مقیاس چندجهانی را با محاسبه‌ی تفاوت در چگالی انرژی تاریك بررسی می‌كند .

انرژی تاریك نیروی اسرارآمیز عامل افزایش سرعت انبساط جهان است و می‌تواند بر تعداد ستاره‌هایی كه در دنیاهای موازی مختلف شكل می‌گیرند، تأثیر بگذارد.مدل یادشده نشان می‌دهد چگالی بهینه‌ی انرژی تاریك در یك جهان باعث می‌شود ۲۷ درصد از ماده غیرتاریك به ستاره تبدیل شود؛ اما در جهان ما، تنها ۲۳ درصد از چنین ماده‌ای به ستاره تبدیل می‌شود؛ بنابراین تعداد ستاره‌ها كمتر است و در نتیجه موقعیت‌های كمتری برای ظهور حیات بیگانه وجود دارد .

یافته‌های جدید كاملا فرضی و مبتنی بر وجود چندجهانی هستند. چندجهانی یا مولتی‌ورس خود نظریه‌ای فرضی است كه هنوز با اثبات فاصله زیادی دارد. بااین‌حال به گفته‌ی لوكاس لومبرایزر، كیهان‌شناس دانشگاه ژنو سوئیس و یكی از مؤلفان مقاله، پیاده‌سازی چنین مدلی برای ظهور حیات در جهان‌های مختلف و بررسی پرسش‌های بنیادی درباره‌ی جهان ما می‌تواند هیجان‌انگیز باشد .

انرژی تاریك بر اساس داده‌های فعلی، ماده‌ یا نیرویی مجهول است كه برخلاف گرانش عمل می‌كند و عامل انبساط فضازمان به شمار می‌رود. به باور ستاره‌شناس‌ها، انرژی تاریك به این دلیل وجود دارد كه سرعت انبساط جهان رو به افزایش است؛ اما آن‌ها هیچ ایده‌ی واضحی از این فرضیه ندارند .

بیشتر بخوانید:تمدن‌های فرازمینی ممكن است پیشرفته‌تر از آن باشند كه بتوان كشفشان كرد5 شهریور 03مطالعه '3تمدن‌های بیگانه احتمالا با ایجاد تغییرات اقلیمی خود را نابود كرده‌اند16 مهر 03مطالعه '3مقدار انرژی اسرارآمیز تاریك در جهان‌های موازی مختلف می‌تواند بر سرعت انبساط كیهانی و شكل‌گیری ستاره‌ها تأثیر بگذارد: اگر جهانی انرژی تاریك كمتری نسبت به جهان ما داشته باشد، ممكن است با سرعت آهسته‌تری منبسط شود .

ازاین‌رو گرانش باعث فروپاشی ساختارهای بزرگ‌مقیاس مثل خوشه‌های ستاره‌ای، كهكشان‌ها یا ابرخوشه‌های كهكشانی می‌شود و حاصل آن كاهش سرعت ستاره‌زایی است؛ اما اگر جهانی انرژی تاریك بیشتری نسبت به جهان ما داشته باشد، شكل‌گیری ستاره‌هایش با توزیع ماده در سطحی وسیع‌تر و همچنین امكان تشكیل ساختار‌های ستاره‌ای بزرگ‌تر افزایش می‌یابد .

بااین‌حال مقدار زیادی انرژی تاریك می‌تواند باعث شود كه یك جهان با سرعت بیشتری منبسط شود و با پراكنده‌شدن ماده، میزان شكل‌گیری ستاره‌ها كاهش پیدا كند. درنتیجه مدل جدید چگالی بهینه‌ی انرژی تاریك را محاسبه می‌كند كه می‌تواند سرعت شكل‌گیری ستاره‌ها را به حداكثر برساند .

منبع : https://www.zoomit.ir/space/429869-search-alien-life-multiverse/

مجله فن آوری

 
چگونه از تخفیف‌های ۹۰ درصدی بلك فرایدی استفاده كنیم؟
1403/09/03
ماهواره استارلینك همین الان روی بام شماست
1403/09/03
سامسونگ شاید تولید اگزینوس ۲۶۰۰ را به‌دلیل مواجهه با چالش‌های متعدد لغو كند
1403/09/03
مصوبه هیأت مقررات‌زدایی درباره فعالیت پلتفرم‌های توزیع دارو از سوی دیوان عدالت اداری تایید شد
1403/09/03
گرافیك RTX 5090 بزرگ‌ترین تراشه دسكتاپ چند سال اخیر انویدیا را دارد؛ ۷۴۴ میلی‌متر مربع
1403/09/03
ویژگی جدید در صفحه اول دیوار؛ پیشنهاد آگهی‌های مرتبط با نیاز كاربران
1403/09/03
از هماهنگی بار و چمدان تا تنظیم دمای خودرو و داشتن فضای آرام؛ امكانات جدید اسنپ در بخش «گزینه‌های سفر»
1403/09/03
سامسونگ به‌دلیل نقض پتنت باید جریمه ۱۱۸ میلیون دلاری پرداخت كند
1403/09/03
مایكروسافت می‌خواهد اج را به مرورگر بی‌نقص گیمینگ بدل كند
1403/09/03
جمینای به‌زودی می‌تواند از فست‌فودی محل، پیتزا سفارش دهد؛ قابلیت كاربردی هوش مصنوعی گوگل
1403/09/03
محبوب ترین گوشی های آیفون در بازار ایران [آذر ۱۴۰۳]
1403/09/03
آیفون ۱۷ و آیفون ۱۷ ایر دوربین تله‌فوتو ۵ برابری نخواهند داشت
1403/09/03
نایب‌رئیس اتحادیه لوازم صوتی‌و‌تصویری: ممنوعیت آیفون صرفه‌جویی اقتصادی مورد انتظار را رقم نزد
1403/09/03
تهران‌گردی با چاشنی جایزه؛ مسابقه عكاسی تهران دوست‌داشتنی را از دست ندهید!
1403/09/03
قاضی آمریكایی درخواست SEC برای تحریم ایلان ماسك را رد كرد
1403/09/03
عوارض آزادراهی چیست و چطور باید آن پرداخت كرد؟
1403/09/03
بعدیانتها


با توجه به نیاز همیشگی شهروندان به اطلاعات و تلفن های تجاری و دولتی اقدام به تولید و راه اندازی سامانه 118 نوین بعنوان بزرگترین پایگاه اطلاعات مشاغل در کشور نمودیم .هدف ما در دسترس قرار دادن اطلاعات و مشخصات مریوط به مشاغل خصوصی و دولتی به عموم شهروندان و کاربران می باشد.


مشهد میدان راهنمایی روبروی دستغیب 3 پلاک 18
تلفن : 38472159 - 051 (10 خط)
ایمیل : info@118ovin.com