رئیس سازمان فضایی: تا پایان امسال دو پرتاب خواهیم داشت

رئیس سازمان فضایی از پرتاب ۵ تا ۷ ماهواره تا پایان سال آینده خبر داد. به گفته او پایگاه فضایی چابهار در دهه فجر بهره‌برداری می‌شود.

رئیس سازمان فضایی: تا پایان امسال دو پرتاب خواهیم داشتفناوری ایراندوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۱۶:۳۵مطالعه 3 دقیقهمریم علیپورتبلیغاتمشاهده همه ویدئو‌هاتبلیغاتتبلیغاترئیس سازمان فضایی از پرتاب ۵ تا ۷ ماهواره تا پایان سال آینده خبر داد .

به گفته او پایگاه فضایی چابهار در دهه فجر بهره‌برداری می‌شود.تبلیغاتحسین سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران در نشست خبری این سازمان گفت: «ما بین ۵ تا ۷ پرتاب داریم. برخی از آنها مثل پرتاب سایوز كه باید در دی انجام می‌شد به تعویق افتاد اما برنامه ما این است كه تا پایان امسال ۲ پرتاب دیگر انجام دهد .

»به گفته او از نمونه اصلاح شده «پارس ۱» كه اسفند سال گذشته پرتاب شد و «پارس ۲» در دهه فجر رونمایی می‌شود. دقت طیف رنگی این ماهواره از نظر تصویربرداری ۸ متر و دقت طیف سیاه و سفید آن ۴ متر است.به گفته سالاریه با ارسال «پارس ۲» در كنار «ظفر» و «پایا»، منظومه سنجشی مناسبی برای كشور ایجاد می‌شود .

او اضافه كرد: «تست پرتابگر‌های سیمرغ و ذوالجناح جهت تثبیت ماهواره‌های تحقیقاتی و عملیاتی برای كشور بسیار مهم است. منظومه باریكان شهید سلیمانی دارای نزدیك به ۲۰ ماهواره است كه در حال آماده‌سازی آنها هستیم و در سال ۱۴۰۴ پرتاب‌های آزمایشی آن آغاز خواهد شد .

این منظومه پروژه مهمی است كه پرتابه‌های اصلی آن در نیمه دوم سال آینده از پایگاه فضایی چابهار صورت می‌گیرد.»سالاریه در ادامه درباره ماهواره‌های پژوهشی گفت: «بخش خصوصی در حال ساخت ماهواره‌های پژوهشی ۱، ۲ و ۴ است .

ماهواره پژوهشی ۳ نیز در مرحله مناقصه است و برای رسیدن به مدار ۳۶ هزار كیلومتری طراحی شده است.»به گفته او ماهواره‌های «ناهید ۳» و «پارس ۳» توسط پژوهشگاه فضایی در حال ساخت هستند. «ناهید ۳» نسخه اصلاح شده و ارتقا یافته «ناهید ۲» و «پارس ۳» نسخه اصلاح شده «پارس۲» است كه طیف رنگی ۴ متر و سیاه و سفید ۲ متر را پردازش می‌كنند .

به گفته رئیس سازمان فضایی ماهواره‌های راد ۱ و ۲ در زمینه راداری و مخابراتی هستند و «راد ۱» زیرسیستم‌ها و نمونه‌های مهندسی دارد.او درباره اكتشافات فضایی و كپسول‌های زیستی گفت: «فرآیند ساخت نسخه ایرانی این كپسول‌ها در حال انجام است و دو كپسول ۵۰۰ و هزار كیلوگرمی در حال طراحی و ساخت هستند .

در سال آینده از نمونه ارتقا یافته كپسول ۵۰۰ كیلوگرمی كه قابلیت كنترل دارد، رونمایی خواهد شد.»به گفته او ایستگاه‌های زمینی «چمران» و «چناران» كه برای كنترل و دریافت تصایور ماهواره هستند در سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری می‌رسند .

سالاریه درباره پایگاه فضایی چابهار اضافه كرد: «روند تكمیل این پایگاه به خوبی پیش می‌رود. طبق برنامه قرار بود در تابستان ۱۴۰۴ به پایان برسد اما قصد داریم تا پایان سال ۱۴۰۳ آن را به بهره‌برداری برسانیم و امیدواریم همین امسال اولین پرتاب آزمایشی از این پایگاه صورت بگیرد .

»سالاریه درباره پیشرفت این پایگاه ادامه داد: «۸۰ درصد ساخت پایگاه چابهار حدودا تمام شده و قصد داریم آن را در دهه فجر به بهره‌برداری برسانیم اما ممكن است پرتاب از آن با كمی تاخیر انجام شود چون باید از موفقیت اقدامات به طور كامل اطمینان حاصل كنیم .

»به گفته سالاریه پایگاه فضایی چابهار دارای سه فاز است كه فاز اول تا پایان سال بهره‌برداری خواهد شد. او اضافه كرد:‌ «پرتاب‌های منظومه شهید سلیمانی از طریق پایگاه چابهار و از نیمه دوم سال ۱۴۰۴ صورت می‌گیرد .

فاز یك پایگاه چابهار مخصوص پرتابگرهایی با سوخت جامد و فاز دوم آن مخصوص پرتابگرهایی با وزن بیشتر و سوخت مایع است.»كپی لینكاز نظر زیرساخت و پرتاب ماهواره جزو ۱۰ كشور اول دنیا هستیمحسین سالاریه باور دارد از نظر زیرساخت و پرتاب ماهواره جزو ۱۰ كشور اول این حوزه هستیم .

او در این باره گفت: «نمی‌توانیم به دانش خود غره شویم و باید بدانیم علم همواره در حال پیشرفت است. كشورهای همسایه ما هم سرمایه‌گذاری‌های زیادی در حوزه فضایی انجام داده‌اند و ما اگر بخواهیم فقط به همین بسنده كنیم، قطعا عقب می‌مانیم .

منبع : https://www.zoomit.ir/tech-iran/432944-space-agency/

مجله فن آوری

 
ترند عجیب تیك‌تاك در بین كاربران آمریكا: «خداحافظ جاسوس چینی من»
1403/10/25
مدل جدید پرچمدار ۲۰۲۴ نوبیا به‌زودی با ساعت هوشمند رایگان عرضه می‌شود
1403/10/25
حلقه هوشمند سامسونگ حالا در ۲ سایز جدید عرضه می‌شود
1403/10/25
تست باتری پوكو X7 پرو؛ رقابت تنگاتنگ با گلكسی A55 سامسونگ
1403/10/25
گوگل یكی از ویژگی‌های پیام‌رسان پیش‌فرض اندروید را احیا كرد
1403/10/25
مشخصات فاش‌شده شیائومی میكس فلیپ ۲، نكته جالبی را در بر دارند
1403/10/25
سامسونگ می‌خواهد شارژرهای بی‌سیم پرسرعت را همه‌گیر كند
1403/10/25
گوشی‌های پوكو F7 پرو و پوكو F7 اولترا در آستانه رونمایی قرار دارند
1403/10/25
سامسونگ گلكسی واچ‌های بیشتری را در سال ۲۰۲۴ عرضه كرد؛ اما همچنان در مقام چهارم دنیا است
1403/10/25
طراحی Circle to Search گوگل ساده‌تر می‌شود
1403/10/25
برترین ساندبارهای نمایشگاه CES 2025 كدام‌اند؟
1403/10/25
لپ‌تاپ‌های ۲۰۲۵ دل در نمایشگاه CES؛ نمایش غیرمنتظره با محصولاتی متفاوت
1403/10/25
در آستانه ممنوعیت تیك‌تاك، «اینستاگرام چین» در بین آمریكایی‌ها محبوب شد
1403/10/25
چگونه در مك دسكتاپ‌ های مجزا بسازیم و بین آن‌ها جابه‌جا شویم؟
1403/10/25
گلكسی S25 اولترا؛ پرچمدار روئین‌تنی كه ۳ بهمن «در كنار هم» ملاقاتش خواهیم كرد
1403/10/25
تمام تلویزیون‌های ۲۰۲۵ ال‌جی؛ محصولاتی مدرن، چشم‌نواز و گران‌قیمت
1403/10/25
بعدیانتها


با توجه به نیاز همیشگی شهروندان به اطلاعات و تلفن های تجاری و دولتی اقدام به تولید و راه اندازی سامانه 118 نوین بعنوان بزرگترین پایگاه اطلاعات مشاغل در کشور نمودیم .هدف ما در دسترس قرار دادن اطلاعات و مشخصات مریوط به مشاغل خصوصی و دولتی به عموم شهروندان و کاربران می باشد.


مشهد میدان راهنمایی روبروی دستغیب 3 پلاک 18
تلفن : 38472159 - 051 (10 خط)
ایمیل : info@118ovin.com