آیا استفاده از فیلترشكن مصرف برق را افزایش میدهد؟
كل مصرف برق خانوارها در فصل زمستان ۲۰ درصد است، منطقی نیست كه به خاطر استفاده از فیلترشكن مصرف برق ۱۶ درصد بیشتر شده باشد.
آیا استفاده از فیلترشكن مصرف برق را افزایش میدهد؟فناوری ایراناینترنت و شبكهدوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۲۱:۰۰مطالعه 2 دقیقههانیه كلهرتبلیغاتمشاهده همه ویدئوهاتبلیغاتتبلیغاتكل مصرف برق خانوارها در فصل زمستان ۲۰ درصد است، منطقی نیست كه به خاطر استفاده از فیلترشكن مصرف برق ۱۶ درصد بیشتر شده باشد .
تبلیغاتروز گذشته (۲۳ دی ماه) روزنامه ایران در مطلبی به افزایش مصرف برق كشور در نتیجه استفاده از فیلترشكنها پرداخت و مدعی شد فیلترینگی كه باعث میشود بیش از ۸۰ درصد كاربران از فیلترشكن استفاده كنند مصرف برق را بالا برده است .
در مطلب مذكور دو كارشناس توضیح دادهاند كه استفاده از فیلترشكن «باعث تخلیه سریع باتری وسایل الكترونیكی و تلفنهای همراه میشود» و بنابراین، كاربران مجبورند وسایل الكترونیكیشان را دفعات بیشتری شارژ كنند .
براساس تخمینهای ارائهشده در این مطلب «بهصورت تقریبی نزدیك به ۱۶ درصد از مصرف برق كشور در طول روز صرف استفاده از فیلترشكنها میشود» و در مجموع خسارت سالانه برق فیلترشكنها در كشور حدود ۶۰ میلیون دلار است .
اما آیا این مطلب و اظهارات كارشناسها صحت دارد؟علی شاهمحمدی، مدیرعامل شركت تجارت انرژی فردا، افزایش ۱۶ درصدی مصرف برق در نتیجه استفاده از فیلترشكن را منطقی نمیداند. او در این خصوص به زومیت میگوید:۱۶ درصد افزایش مصرف برق به خاطر فیلترشكن چندان معقول و درست به نظر نمیرسد .
نمیدانم چه منطقی پشت این اظهار نظر وجود دارد.- علی شاهمحمدی، مدیرعامل شركت تجارت انرژی فرداشاهمحمدی در ادامه به میزان مصرف برق خانوار اشاره كرده و این طور توضیح میدهد: «میزان مصرف برق خانوار در فصلهای مختلف سال متفاوت است .
برای مثال، در فصل تابستان به دلیل استفاده از وسایل سرمایشی، مصرف بخشی خانگی حولوحوش ۳۰ درصد از كل مصرف شبكه برق كشور را تشكیل میدهد. اما در فصل سرد سال میزان مصرف كمتر میشود و حداكثر ۲۰ درصد مصرف كل به مصارف خانگی مربوط میشود .
»با توجه به اعداد و ارقامی كه مدیرعامل شركت تجارت انرژی فردا ارائه داد، چندان قابل قبول به نظر نمیرسد كه میزان مصرف برق فقط به خاطر استفاده از VPN افزایش ۱۶ درصدی پیدا كند:وقتی كل مصرف خانهها ۲۰ درصد از مصرف شبكه برق كشور است، آیا منطقی است كه بگوییم میزان مصرف به خاطر فیلترشكن یا شارژ كردن گوشی ۱۶ درصد بیشتر شده است؟ بهصورت ذهنی و بدون محاسبه كارشناسی به نظرم خیلی خیلی بعید است كه این آمار درست باشد .
- علی شاهمحمدی، مدیرعامل شركت تجارت انرژی فرداخانوارها نه؛ صنایع پرمصرفاند كه عمده سهم را در مصرف برق دارندزهرا عابدی، استاد دانشگاه در حوزه مدیریت محیط زیست و انرژی، نیز در گفتوگو با زومیت با اشاره به این كه سهم مصارف خانگی برق كشور بسیار ناچیز است، این اعداد را نادرست دانسته و میگوید:عمده مصرف شبكه برق كشور برای نیروگاهها، پالایشگاهها و صنایع انرژیبر كشور است .
در كنار این موارد یكی از بخشهای فناورانه پرمصرف ماینرها هستند. مصرفكنندهها و خانوارها مصرف خاصی ندارند. استفاده از فیلترشكن هم ارتباطی به برق ندارد كه بخواهد مصرف را افزایش بدهد.- زهرا عابدی، استاد دانشگاه در حوزه مدیریت محیط زیست و انرژیاین استاد دانشگاه با بیان این كه «این گفتهها پایه علمی ندارد» اضافه میكند: «این تكنولوژیهای بسیار قدیمی پالایشگاهها و نیروگاهها است كه عمده مصرف برق كشور را تشكیل میدهد .
»مطلب مرتبطخاموشی برق و اختلال اینترنت؛ هم در انرژی ناترازی داریم، هم در شبكه اینترنتعابدی معتقد است كه همین حد از استفاده خانوارها از برق برای تماشای تلویزیون، شستن لباس با ماشین لباسشویی یا ظرفشویی و .
منبع : https://www.zoomit.ir/tech-iran/432948-increased-electricity-consumption-and-vpn-usage/