نماینده كارفرمایان در شورای عالی كار: بانكها با بخش تولید همراهی نمیكنند
نماینده كارفرمایان در شورای عالی كار گفت: فضای كسب و كار با معضلات فراوانی مواجه شده و بسیاری از واحدهای تولیدی به دلیل كمبود قطعه و یا گاز نمیتوانند با ظرفیت كامل به كار خود ادامه دهند.
ایمان ربیعی- در حالی كه حجم نقدینگی در ایران یكی از مهمترین معضلات اقتصادی كشور اعلام شده است اما واحدهای تولیدی با كمبود نقدینگی و عدم دسترسی به منابع ملی لازم روبرو هستند . طبق آخرین آمارهای ارائه شده از سوی بانك مركزی حجم نقدینگی در مهر ماه امسال با رشد ۳۴.۳ درصدی نسبت به سال قبل به ۵ هزار و ۶۷۶ هزار میلیارد تومان رسیده است.
۱۲۷۹۸.۷ هزار میلیارد تومان از حجم نقدینگی مهرماه مربوط به پول (اسكناس و مسكوك در دست اشخاص و سپرده های دیداری) است. حجم پول نیز نسبت به مهر سال گذشته ۵۶.۳ درصد و نسبت به اسفند همان سال ۲۹.۷ درصد افزایش یافته است.
شبه پول در مهر امسال با رشد ۲۹ درصدی نسبت به مهر سال ۱۴۰۰ به ۴۳۹۷۱ هزار میلیارد ریال رسیده است.شبه پول در تاریخ مورد گزارش نسبت به اسفند سال قبل ۱۴.۳ درصد رشد داشته است.

پایه پولی نیز در مهر ماه امسال به ۷۱۲۹.۳ هزار میلیارد ریال رسیده كه نسبت به مهر سال قبل ۳۴.۵ درصد و نسبت به اسنفند ۱۴۰۰ معادل ۱۸ درصد رشد را نشان میدهد.این حجم عظیم نقدینگی اما در اختیار بخش تولیدی در ایران نیست و بررسیها نشان میدهد بخش مولد اقتصاد هنوز برای دسترسی به منابع مالی با مشكلات متعددی روبروست.
اصغر آهنیها در گفتگو با خبرگزاری خبرانلاین با اعلام اینكه قولهای دولت برای ارتقای بخش تولید و كمك به این حوزه محقق نشده است، گفت: یكی از بحثهایی كه سال گذشته مطرح شد،این بود كه بستههای حمایتی برای فعالان اقتصادی و به ویژه فعالانی كه واحدهای كوچك و متوسط دارند، ارایه شود.
وی در توضیح این مطلب افزود: كه متاسفانه علیرغم قول بعضی از وزرا و مسوولان و اعلام رسمی این موضوع، تاكنون شاهد این مساله نبودهایم . واحدهای تولیدی در حال گذراندن روزهای بسیار سختی از نظر تامین نقدینگی هستند و و بانكها نیز در زمینه تامین نقدینگی مورد نیاز بخش تولید بسیار انقباضی عمل میكنند.
وی ادامه داد: تامین مواد اولیه از خارج از كشور و انتقال آن به داخل بسیار سخت شده و در كنار آن شاهد سختی امكان نقل و انتقالات مالی هستیم .آهنیها تاكید كرد: وضعیت و حال فعلی فعالان اقتصادی به سبب این نوع مشكلات بسیار سخت و شكننده شده است .
وی در پاسخ به سئوالی درباره اینكه ایا مذاكرات برای تعیین حداقل دستمزد آغاز شده است یا خیر؟ گفت: به زودی مذاكرات آغاز خواهد شد و بیتردید تمامی گزارشهای اقتصادی و شرایط موجود برای تعیین حداقل دستمزد در سال آینده مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
وی افزود: پس از بررسی گزارشهای مختلف اقتصادی و ... جلسات شورای عالی كار موارد طرح خواهد شد و اعضا نسبت به موضوعات مختلف بحث میكنند و در نهایت با بررسی همه جوانب و نیز سیاستهای اقتصادی كشور،وضعیت معیشت افراد و همچنین حفظ اشتغال كشور؛ اعداد و ارقامی برای افزایش حقوق و دستمزد در نظر گرفته میشود.
منبع :