محدودیت‌های اینترنتی اما نه تنها باعث نشد تا كاربران از استفاده اینترنت بین‌الملل دست بكشند، بلكه حتی بررسی داده‌های گوگل‌پلی در پاییز سال جاری توسط سامانه تحلیل داده لایف‌وب هم نشان می‌دهد كه از میان ۱۰۰ اپلیكیشن محبوب كاربران ایرانی گوگل‌پلی، بیش از ۷۰ درصد آنها در دسته فیلترشكن‌ها قرار داشته‌اند و پیام‌رسان‌های تلگرام و واتس‌اپ هم در جایگاه هفتم و هشتم این لیست جای گرفته‌اند.

از طرفی استفاده تدریجی از دیش‌های استارلینك برای دسترسی به سرویس اینترنت ماهواره‌ای هم نشان می‌دهد كه كاربران به دنبال راه‌های مختلف دور زدن فیلترینگ هستند. در همین راستا، رئیس اتحادیه دستگاه‌های مخابراتی ارتباطی و لوازم جانبی تهران هم با استناد به گفته‌های یك مقام مسوول، تعداد دیش‌های اینترنت ماهواره‌ای استارلینك فعال در كشور را ۸۰۰ دستگاه اعلام كرد. این موضوع نشان‌دهنده آن است كه كاربران تمام تلاش خود را برای داشتن یك اینترنت آزاد به‌كار گرفته‌اند. حالا فیلترینگ و تلاش برای دور زدن این محدودیت‌ها، با گسترش استفاده از بدافزارها توسط كاربران، امنیت آنها در فضای مجازی را به خطر انداخته است. داده‌های بنیاد Shadowserver كه در حوزه امنیت سایبری فعال است، نشان می‌دهد ایران در روزهای گذشته در میان كشورهای با بیشترین آلودگی به بدافزارهای شناخته‌شده قرار گرفته است و متوسط میزان آلودگی سیستم‌های ایران طی سه ماه گذشته، كشور ما را در جایگاه هفتم قرار داده است.

از طرفی گزارش سالانه سایت «كلود فلیر» كه یكی از بزرگ‌ترین شبكه‌های تحویل محتوا یا CDN در جهان است، نشان می‌دهد كه از انتهای سپتامبر ۲۰۲۲ و همزمان با اعمال محدودیت‌های اینترنتی در ایران، نوع ترافیك ایران تغییر كرده و به نخستین كشور دارای ترافیك مخرب تبدیل شده است كه در این میان، استفاده گسترده مردم از ابزارهای رایگان و نامعتبر برای دور زدن فیلترینگ و محدود شدن دسترسی به سرویس‌های نرم‌افزاری مانند گوگل‌پلی و در نتیجه آپدیت نشدن بسیاری از ابزارها، باعث بروز این تغییر ترافیكی شده است. طبق آمار كلود فلیر، كشورهایی كه بیشترین ترافیك مخرب را داشتند، تركمنستان، جزایر بریتیش ویرجین و جمهوری سیشل هستند، ولی از انتهای سپتامبر نوع ترافیك ایران تغییر كرده و حالا تبدیل به نخستین كشور دارای ترافیك مخرب شده است. این تغییر همزمان با محدودیت‌های گسترده در اینترنت كشور اتفاق افتاده است.