ده علامتی كه حاكی از هك شدن لپتاپ شماست
همشهریآنلاین نوشت: به میلیونها دارنده رایانه شخصی و سیستم مك با بیش از ۱۰ پرچم قرمز هشدار داده شده كه در در خطر بزرگی هستند. بر همین اسلاس، همه كاربران رایانه شخصی باید نسبت به علائم كلیدی جاسوسی و احتمال نفوذ بد افزار و هك شدن رایانه هوشیار باشند.
كارشناسان سایبری ۱۰ «پرچم قرمز» را فاش كرده اند كه نشان میدهد ممكن است رایانه شما هك شده باشد.
هكرها در حال به كار گیری روشهای جدید حمله هستند كه از نظر كارشناسان به طور فزاینده ای پیچیده است. در چنین وضعیتی ما همچنان بیشتر اطلاعات خصوصی و اطلاعاتی درباره پول و حسابهای خود را در فضای آنلاین نگه می داریم. بنابراین یك حمله هكری در سال ۲۰۲۳ می تواند واقعا ویرانگر باشد.
اكنون كارشناسان سایبری در «وی پی ان او ریویو» فهرستی از ۱۰ علامت هشدار دهنده را منتشر كردهاند كه نشان میدهد رایانه یا مك شما ممكن است در معرض خطر قرار گرفته باشد. كارشناسان سایبری هشدار دادند: «طبق دادههای «استاتیستا» در نیمه اول سال ۲۰۲۲، ۲.۸ میلیارد حمله بدافزار در سراسر جهان رخ داده است. از آنجایی كه شناسایی بدافزار به طور فزایندهای دشوار می شود، ممكن است تشخیص اینكه آیا دستگاه شما در معرض خطر قرار گرفته است یا خیر، تقریبا ناممكن باشد.

در بخش از مطلب به علائم هشدار دهندهای اشاره میشود كه باید مراقب آنها باشید:
- وب كم شما بدون اجازه شما در حال ضبط است
- كامپیوتر شما كند شده است
- مدیر وظیفه(task manager) شما غیرفعال است
- مرورگر شما اغلب باز هدایت میشود
- كامپیوتر شما اغلب گرم می شود
- فعالیت مرورگر عجیب است
- یك پیام حمله باج افزار دریافت می كنید
- از وبسایتهایی كه بهطور خودكار وارد آنها میشوید، خارج شدهاید
- برنامههای عجیب و غریبی روی كامپیوتر خود نصب كردهاید
- اغلب پاپ آپهای عجیب و غریب بر روی دسكتاپ خود دریافت میكنید

لازم به ذكر است كه در صورت وجود این علائم سیستم شما ۱۰۰ درصد توسط هكرها در معرض خطر قرار گرفته است. اما مشاهده یك یا چند مورد از این «پرچم های قرمز» نشانه خوبی است چرا كه شما را متوجه میكند كه سیستمتان نیاز به بررسی دارد. با این حال كارشناسان سایبری هشدار دادندهاند: «تشخیص یك برنامه مانیتورینگ، حتی برای كاربرانی كه در زمینه فناوری بیشتر آشنایی دارند، آسان نیست. برای این تشخیص فرد نیاز به شناخت عمیق سیستم عامل و نحوه رفتار نرم افزارهای جاسوسی دارد. بهترین اقدام برای پیشگیری از یك سری از حملات هكری نصب یك ضد ویروس (آنتی ویروس) معتبر مانند«نورتون ۳۶۰» (Norton ۳۶۰) است. این آنتی ویروس میتواند رایانه شخصی شما را عمیقا اسكن كرده و همچنین میتواند فایلهای مشكوك و برنامههای مخرب را شناسایی كند و یك دیوار آتش را در برابر جاسوسافزارهای آینده ایجاد كند. بسیار مهم است كه هنگام كلیك كردن روی پیوستهای ایمیل مشكوك مراقب باشید، زیرا این پیوستها اغلب جاسوس افزارها را منتقل میكنند.همیشه مراقب ایمیل ها یا لینك های ناخواسته باشید آنها می توانند بسیار خطرناك باشند. در هر صورت اگر احساس كردید هك شدهاید، فورا اقدام كنید.
منبع :