عضو اتاق اصناف ایران: بازار موبایل راكد است، مردم تعمیر موبایل را به خرید ترجیح می‌دهند

با ادامه‌ی نوسانات نرخ ارز و كاهش قدرت خرید، بازار موبایل در ركودی طولانی فرو رفته و تقاضا برای تعمیر موبایل بیشتر از همیشه است.

عضو اتاق اصناف ایران: بازار موبایل راكد است، مردم تعمیر موبایل را به خرید ترجیح می‌دهندفناوری ایرانمطالب موبایلفناورییك‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۳مطالعه 3 دقیقهمهتاب جودكیتبلیغاتتبلیغاتتبلیغاتبا ادامه‌ی نوسانات نرخ ارز و كاهش قدرت خرید، بازار موبایل در ركودی طولانی فرو رفته و تقاضا برای تعمیر موبایل بیشتر از همیشه است .

تبلیغاتبازار موبایل در ركودی طولانی فرو رفته است. فعالان این حوزه در ماه‌های گذشته هر بار كه شاهد این كسادی بوده‌اند، از تأثیر نوسانات نرخ ارز و كاهش قدرت خرید مردم گفته‌اند. اكنون به گفته‌ی یكی از اعضای اتاق اصناف این وضع كه در طول دو ماه گذشته ادامه داشته، با ركود بازار شب عید ادامه یافته است؛ فروشندگان بلاتكلیف‌اند و مردم بار دیگر به تعمیر موبایل‌هایشان روی آورده‌اند .

از نگاه سیدحسین سادات حسینی، رئیس كمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران بازار موبایل شاهد تغییر رفتار مردم است. او به ایلنا گفته با اینكه معمولاً با افزایش قیمت دلار تقاضا برای خرید گوشی موبایل افزایش پیدا می‌كرد، در یك سال گذشته اوضاع غیرقابل پیش‌بینی بوده است:تا سال پیش اوضاع به‌گونه‌ای بود كه با افزایش قیمت دلار تقاضای مردم برای خرید گوشی افزایش پیدا می‌كرد اما به‌تازگی این رفتار تغییر كرده و حتی موضوعی مانند افزایش قیمت دلار هم تقاضا را تحریك نمی‌كند، چون مردم توان خرید ندارند .

او درباره تكرار این روند گفته است: «در دو ماه گذشته بازار موبایل، بازاری راكد بوده و آنچه این اوضاع را رقم زده كاهش قدرت خرید مردم است. همین رویه در شب عید هم برقرار بود؛ بازار شب عید گذشته بازار داغی نبود و اكنون بیشتر خرید و فروش میان همكاران در صنف موبایل‌فروشی صورت می‌گیرد و خرید عموم مردم كاهش پیدا كرده است .

»خرید و فروش بیشتر میان موبایل‌فروشان صورت می‌گیرد و خرید مردم كاهش پیدا كرده استرئیس كمیسیون تخصصی موبایل و لوازم جانبی اتاق اصناف ایران از سوی دیگر معتقد است كه التهاب بازار ارز بر همه بخش‌های بازار موبایل تأثیری یكسان نداشته است: «با افزایش اخیر قیمت دلار، قیمت گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار حدود پنج درصد افزایش پیدا كرد؛ زیرا این اقلام با ارز حاصل از صادرات وارد می‌شود اما موبایل‌هایی كه قیمت آن‌ها پایین‌تر از این رقم است با ارز نیمایی وارد می‌شوند، بنابراین این دسته از موبایل‌ها چندان از نوسانات ارزی تأثیری نمی‌پذیرند .

»كاهش قدرت خرید مردم، واژه‌ی تكرارشونده‌ی روزهای ركود بازار است. حسینی هم در گفته‌هایش بر این موضوع تأكید كرده و از كاهش تمایل مردم برای تعویض موبایل گفته است؛ هرچند «این شرایط به تحریك بازار تعمیرات انجامیده و تقاضا برای تعمیرات افزایش پیدا كرده است .

»دو سال پیش، در ابتدای سال ۱۴۰۱، بازار موبایل تحت تأثیر اخبار مربوط به ممنوعیت واردات و مشكلات تأمین ارز، التهاب‌های فراوانی را پشت سر گذاشته و همچنان كساد بود. آن زمان «زومیت» در گفت‌وگو با فعالان موبایل به این پرداخته بود كه «با وجود عرضه بالای گوشی، مردم تمایلی به خرید ندارند‌» و وضع چنان شده است كه «فروشندگان در مواردی به فروش همراه با زیان مالی تن می‌دهند .

»سردرگمی فروشندگان و خریداران باز هم ادامه یافت. آبان ۱۴۰۱ در وضعیتی مشابه امروز، بازار تعمیركاران بیش از فروشندگان مشتری داشت. آن روزها «زومیت» در گزارشی با تیتر «وضعیت بازار دیجیتال؛ كاهش قدرت خرید و تمایل به گوشی‌های ارزان‌قیمت» از قول مدیر یك فروشگاه آنلاین موبایل نوشته بود كه به‌دلیل افزایش قیمت‌ها، خیلی‌ها دیگر گوشی‌شان را عوض نمی‌كنند و اگر به مشكلی بر بخورند ترجیح می‌دهند تعمیرش كنند؛ با اینكه هزینه‌ی تعمیرات هم بالا است .

علاوه بر این آمارهای انجمن واردكنندگان موبایل هم از تمایل مردم به خرید گوشی‌های موبایل ارزان‌قیمت حكایت داشت.اكنون به‌نظر می‌رسد شرایط چندان تغییر نكرده است و در چندماه گذشته اخبار این كسادی، پشت ماجرای تولید گوشی داخلی، موبایل‌های تقلبی نوكیا و ممنوعیت واردات گوشی‌های دكمه‌ای گم شده است .

همان‌طور كه بازار لپ‌تاپ هم گرفتار نوسانات دلاری است و خرید لپ‌تاپ برای بعضی اقشار جامعه بسیار دشوار و برای بعضی دیگر هم به آرزو تبدیل شده است.بازار لپ‌تاپ درگیر نوسانات نرخ ارز؛ بازار بی‌رونق و تامین‌كننده بی‌رغبتهمه مشكلات خریدار، فروشنده و واردكننده لپ‌تاپ به نوسان قیمت دلار برمی‌گردد كه هم جیب خریدار را خالی كرده، هم امكان واردات را از تامین‌كننده گرفته است .

منبع : https://www.zoomit.ir/tech-iran/420310-mobile-market-stagnation-reduced-purchasing-power/

مجله فن آوری

 
«دروازه‌ جهنم» هر سال صدها هزار متر مكعب بزرگتر می‌شود
1403/02/24
كوالكام: پس از سال ۲۰۲۴ هیچ درآمدی ازطریق هواوی نخواهیم داشت
1403/02/23
شایعه هیجان‌انگیز: لیان اس. كندی شخصیت اصلی بازی Resident Evil 9 است
1403/02/23
پروژكتور 1080p جدید شیائومی با روشنایی مناسب و قیمت نسبتاً ارزان معرفی شد
1403/02/23
درآمد اینترنت ماهواره‌ای استارلینك امسال به ۶٫۶ میلیارد دلار می‌رسد
1403/02/23
تاریخچه جهان؛ از بیگ بنگ تا پیدایش سیاره زمین
1403/02/23
نام گوشی بعدی شركت مالك نوكیا فاش شد
1403/02/23
بررسی تلویزیون OLED S95B سامسونگ؛ به‌باریكی تیغ، به‌روشنی خورشید!
1403/02/23
آیا سوراخ لایه ازون حیوانات جنوبگان را آفتاب‌سوخته می‌كند؟
1403/02/23
گاز صفحه‌ای ۲۰۲۴ شیائومی با قیمت منطقی رونمایی شد
1403/02/23
استارتاپ هوش مصنوعی ایلان ماسك ۱۸ میلیارد دلاری می‌شود؟
1403/02/23
گوشی وان پلاس 12R با آپدیت جدید به انیمیشن‌های جذاب‌تر مجهز شد
1403/02/23
واكسن‌ها در ۵۰ سال گذشته، جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده‌اند
1403/02/23
تصاویر لنوو IdeaPad Slim 5 لو رفت؛ لپ‌تاپ موردانتظار با تراشه ایكس پلاس
1403/02/23
علی بابا | معرفی هتل‌های دور از حرم رضوی
1403/02/23
برترین برند بازار تلویزیون چین نه سامسونگ است و نه ال جی
1403/02/23
بعدیانتها


با توجه به نیاز همیشگی شهروندان به اطلاعات و تلفن های تجاری و دولتی اقدام به تولید و راه اندازی سامانه 118 نوین بعنوان بزرگترین پایگاه اطلاعات مشاغل در کشور نمودیم .هدف ما در دسترس قرار دادن اطلاعات و مشخصات مریوط به مشاغل خصوصی و دولتی به عموم شهروندان و کاربران می باشد.


مشهد میدان راهنمایی روبروی دستغیب 3 پلاک 18
تلفن : 38472159 - 051 (10 خط)
ایمیل : info@118ovin.com