میلیونها شغل در اینستاگرام ایجاد شده/ مهاجرت فعالان صنعت آی‌تی را جدی بگیرید

۲.۴ میلیون شغل در اینستاگرام ایجاد شده/ مهاجرت فعالان صنعت آی‌تی را جدی بگیرید نشست تخصصی در خصوص قطعی و كندی اینترنت با حضور كارشناسان و اهل فن در حوزه صنعت آی‌تی در چند روز گذشته در كلاب‌هاوس خبرآنلاین برگزار شد.

زهرا علی‌اكبری- در این نشست كه با حضور كارشناسان و مسئولان و فعالان كسب و كارهای مجازی تشكیل شد، مهمترین بحران‌های این حوزه مورد بررسی قرار گرفت . رضا قربانی، عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران با تاكید بر اینكه در سال گذشته یك روز بدون اختلال اینترنت نداشتیم، از وضعیت نابسامان فعالان این حوزه انتقاد كرد. در عین حال هشدارهایی در خصوص جدی گرفتن موج مهاجرت فعالان صنعت آی تی و كارشناسان نیز داده شد.

 

عضو هیات مدیره انجمن صنفی كارفرمایی فروشگاه‎های اینترنتی شهر تهران گفت: متاسفانه اختلال اینترنت ضربات جبران ناپذیری را به كسب و كارهای مجازی زده است. رضا الفت‌نسب گفت: برای ما به عنوان كسب و كارهای آنلاین، اینترنت حكم رگ حیاتی را دارد و هرنوع اختلال و قطعی، به كسب و كارها لطمات جبران ناپذیر وارد می‌كند.

او با اشاره به گسترش قابل توجه كسب و كارهای مجازی در ایران و جهان پس از شیوع كرونا گفت: كرونا سبك زندگی ما را تغییر داد. پس از شیوع كرونا شكل خرید مردم نیز تغییر كرد و حتی كسب و كارهای آفلاین نیز در این عرصه حضور یافتند .

این فعال اقتصادی با ارائه آماری مبنی بر اینكه یازده میلیون كاربر ایرانی به اینستاگرام وابستگی دارند، گفت: هر چه قدر اختلال بیشتر شود آنلاین و آفلاین‌ها بیشتر ضربه می‌بینند. این اتفاقات در حالی رخ می‌دهد كه در طول همه این سال‌ها شعار توسعه اقتصاد دیجیتال از سوی دولت‌ها شنیده می‌شود.

الفت نسب با گلایه از افزایش شدید اختلالات در اینترنت تاكید كرد: متضرر اصلی در این وضعیت كسب‌وكارهای خرد هستند. كسانی كه قدرت اقتصادی بالا ندارند.

او به ابهام موجود در فضا نیز اشاره كرد و ادامه داد: ما نمی‌دانیم دقیقا چه اتفاقی در حال رخ دادن است. از یك سو می‌گویند اینستاگرام فیلتر نیست اما از سوی دیگر وضع اختلالات در این بشكه قابل كتمان نیست. با این وضعیت چگونه می شود امید داشت كه استارتاپ‌ها رشد كنند .

الفت نسبت گفت: امروز دیگر نمی‌توانم بگویم امیدوارم وضعیت بهتر می‌شود نكته این است كه اصلا قادر نیستیم وضعیت فعلی را مدیریت كنیم چرا كه در قانون به صورت شفاف در مورد نحوه جبران خسارت اختلالاتی كه به وجود می آید صحبت نشده در نتیجه همه چیز به ضرر خدمات‌گیرنده است.

او به موج خروج فعالان صنعت آی‌تی و برنامه‌نویسان اشاره كرد و گفت: در این فضا می‌بینیم بسیاری به دلیل نبود چشم‌انداز روشن، به پیشنهادات كاری ان سوی آب جواب مثبت می‌دهند.

به گفته وی حدود ۴ هزار كسب و كار آنلاین عضو انحادیه كسب و كارهای مجازی هستند و می‌توانند شهادت دهند كه حجم اختلالات بالا رفته است. وی از نمایندگان مجلس خواست صدای فعالان كسب و كارهای مجازی باشند و این گروه را مشمول تحریم‌های داخلی نكنند.

 

در این نشست رضا قربانی، عضو هیات مدیره سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران نیز با تاكید بر اینكه شاخص‌های وزارت ارتباطات نشان‌دهنده پهنای باند و افزایش سرعت است، گفت: اتفاقا اقایان در این وزارتخانه دروغ نمی‌گویند اما در امارشان اعلام نمی‌كنند كه سرعت رشد كاهش یافته و این میزان رشد متناسب با نیاز كشور نیست .

وی در توضیح این مطلب ادامه داد: واقعیت این است كه وقتی ما در مسیر توسعه هستیم و هر روز تقاضای كسب و كارها برای حضور در این فضا بیشتر می‌شود.در نتیجه هر روز به پهنای باند بیشتری نیاز داریم و صحبت سر سرعت اینترنت نوعی مغالطه است.

قربانی ادامه داد: آمار نشان می‌دهد كسب و كارهای زیادی در اینترنت شكل گرفته است. بسیاری حتی در واتساپ كار می‌كنند و كسبه زیادی نیز در بستر اینستاگرام فعالند. در حقیقت اتوبانی ساخته شده و ماشین‌ها می‌روند و می‌آیند اما تعداد ماشین‌ها روز به روز بیشتر می‌شود، در نتیجه به توسعه اتوبان نیاز داریم اما اتوبان متاسفانه خراب شده است.

وی با تاكید بر اینكه به نظر می‌رسد برخی به این نتیجه رسیده‌اند كه اقتصاد دیجیتال باید محدود شود، گفت: جدا از ماجرای مالیات و بیمه، امروز با قوانین نانوشته روبرو هستیم. ما قبلا بحث فیلترینگ و بستن كسب و كارها را داشتیم. ولی الان قوانین نانوشته‌ای وجود دارد كه باید محدود شویم.

وی گفت: قانون نوشته شده در این بخش همان طرح صیانت بود كه كنار گذاشته شد اما الان به صورت نانوشته برخی اشخاص عقیده دارند باید ترمز این رشد كشیده شود و از این جا به بعد، به جای توسعه در كسب و كارها، وضعیت موجود را حفظ كنیم.حالا این را با كشورهای همجوار مانند تركیه و امارات مقایسه كنیم تا ببینیم سرمایه گذاری و انرژی آنها چقدر است. همین حالا پیامك تلگرام و اینستاگرام را اپراتورها مسدود كرده‌اند . پس واقعا اتفاقاتی می‌افتد.

 

در ادامه سینا تفنگچی كارشناس آی.تی نیز گفت: ما با مشكلات واقعی در فضای مجازی روبرو هستیم و مهمترین مشكل ما نیز توهم دانایی در مسئولان كنونی است.

وی با انتقاد از فیلترینگ‌هایی كه دسترسی كاربران اینترنت به فضاهای علمی را غیرممكن می‌سازد، گفت كه وقتی در اینجا درخواست برای فیلترینگ آپارات مطرح می‌شود تكلیف سایر موضوعات دیگر روشن است.

وی گفت: ما با چالش بزرگی به نام نبود صداقت مواجهیم. به ماجرای فیلترینگ كلاب هاوس نگاه كنید. وزیر ارتباطات دولت دوازدهم اپراتورها را جریمه كرد كه كلاب‌هاوس چرا فیلتر كرده‌اند ولی آنها می‌گویند ما فیلتر نكردیم . از سوی دیگر در دولت سیزدهم، دیوان عدالت اداری رای داد كه اپراتورها باید جریمه شوند چون خاطی هستند با این حال همچنان كلاب‌هاوس فیلتر است .

 

اختلال از كجاست؟

آرش پارساپور، كارشناس حوزه آی تی نیز تاكید كرد: ما با اینترنت بی‌كیفیت مواجه هستیم ولی وزارت ارتباطات با تست‌های سرعت سنجش می‌گوید سرعت بیشتر شده است در حالی كه استناد به سرعت سنجی استناد درستی نیست. كاركنان وزارت ارتباطات می‌دانند تست سرعت سنج می تواند نت داخلی را بسنجد و تمام.

وی گفت: این مشخص است كه اختلالی در شبكه رخ می‌دهد. حتی چند هفته پیش وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام كرد ممكن است یك سری اختلالات عمدی باشد كه با آن برخورد می كنیم.

پارساپور تاكید كرد: این اتفاق خطرناكی است. یا اختلالات دور از چشم وزیر رخ می دهد یا در حالت دوم می‌دانند اختلال از كجاست و اقدامی نمی‌كنند كه هر دو وضعیت فاجعه بار است.

او به اختلالات گسترده در اینستاگرام اشاره كرد و گفت: فكر می‌كنم همان كاری كه با وایبر و بقیه شبكه‌ها انجام شد و سبب گردید مردم عطای كار با ان را به لقایش ببخشند، عامل این اتفاق است.

این در حالی است كه هیچ جایگزینی برای اینستاگرام در نمونه داخلی نداریم .آقایان وزارت ارتباطات در صدا و سیما از دستاوردها صحبت می‌كننداما مردم چیزی دیگر را می‌بینند.

 

۲.۴ میلیون شغل در بستر اینستاگرام

عادل طالبی، دبیر انجمن صنفی كسب و كارهای اینترنتی نیز با ذكر این نكته كه اختلالات اینترنت فضای كسب و كارهای مجازی را با بحران روبرو كرده است، گفت: من با امار و اراقم حرف می‌زنم. گزارش لایف‌وب را ببینید. این گزارش نشان می‌دهد از برج ۹ پارسال بین ۳۰ تا ۵۰ درصد كاهش را در پست‌های اینستاگرام شاهدیم.

وی گفت: كسب و كارها كه تعطیل نشده است، در این فضا وقتی پست‌ها كاهش یافته یعنی دسترسی ما كم شده است. یك روز نمی‌شود كامنت بگذاریم، یك روز دسترسی به استوری محدود است و یك روز پست گذاشتن مشكل دارد.

طالبی گفت:امار نشان می‌دهد بیش از دو میلیون و چهارصد هزار كسب و كار در این بستر ایجاد شده است. اما همین آمار می‌گوید استفاده از شبكه‌های اجتماعی كاهش یافته است.پس نتیجه می‌گیریم فضا بسته شده و دائما قطعی داریم.

وی گفت: شما گزارش وزیر را نگاه كنید تست سرعت داخلی استناد می‌كند در حالی كه مدیرعامل یكی از اپراتورها رسما اعلام كرد بیش از هشتاد درصد پهنای باند ما بین المللی است.

طالب تاكید كرد: از كسانی كه ۲۱ سال است فروشگاه اینترنتی دارند بپرسید چرا اینقدر قطعی داریم؟ پورت‌ها دارد بسته می‌شود. دو سرور نمی‌توانند با همدیگر ارتباط بگیرند. این عملا دستكاری است.

 

هیچ چیز عمدی نیست

بهمن فلاح ، فعال حوزه آی تی كه پیمانكار اجرای پروژه‎‌هایی در این حوزه و خصوصا فیبر نوری است، با طبیعی دانستن اختلال‌های گفت: در شش ماه گذشته نه كندی اینترنت داشتیم و نه تیغی برای اینترنت بوده است. هیچ مشكلی وجود نداشته است.

او ادامه داد: ما به علت ارتقای سیستم مشكل داشتیم ولی این كه قطعی یا كندی تهدیدی برای زیرساخت باشد كذب است . كسب و كارهای مجازی در حال توسعه است و قطعا در آینده كسب و كارها بیشتر می‌شود.

او ادامه دادذ: زیرساخت ارتباطات به شدت فرسوده است و بودجه برای نوسازی تخصیص نیافته و حالا ضعف سرعت به چشم می‌آید.

فلاح تاكید كرد: اینكه می‌گویند سرعت كاهش یافته اشتباه می‌كنند. عادل طالبی، در جواب وی پرسید آیا اینكه ما با مشكل واقعی روبرو هستیم ، اشتباه است؟ فلاح گفت: این هم عمدی نیست. اپراتورهای موبایل مانند سایر صنایع تحت تاثیر قیمت‌گذاری دستوری زیان‌ده شده‌اند.

رضا قربانی، گفت: باید یك عدد بدهیم چون اینطور كه آقای فلاح می‌گوید همه چیز را باید با شك نگاه كرد. واقعیت این است كه در دولت سیزدهم وزارت ارتباطات هیچ گزارش مشخصی درباره وضعیت رشد زیرساخت كشور منتشر نكرده است. جناب آقای زارع پور تنها با صدا و سیما گفتگو می‌كند و پرسش‌های مشخص را جواب می‌دهد و می‌گوید همه چیز خوب است. وی اضافه كرد: تنها گزارش موجود درباره شاخص‌های زیرساخت ارتباطی كشور مربوط به سال ۹۶ تا ۴۰۰ است و در آن ظرفیت شبكه IP و ترانزیت ارتباطات بین الملل آمده است. از سال ۹۶ تا خرداد ۱۴۰۰ ظرفیت ما ما از ۶هزار و ۹۶۰ گیگابیت بر ثانیه به ۲۸هزار و ۲۱۴ گیگابیت بر ثانیه رسیده و هر چند این رشد است اما رشدی اندك و ناكافی.

فلاح، پاسخ داد: شما ذهن مردم را مسموم می‌كنید. این كار شما سیاه‌نمایی است، من امروز شما را می‌شورم و كنار می گذارم تا بفهمی سواد نداری.

انتقادات تند این دو به یگدیگر ادامه یافت و در نهایت قربانی، سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان تهران با ارائه اماری تاكید كرد: در یكسال گذشته ارتباط بین المللی ما دستخوش تغییر منفی شده است. این مشكلات باعث شده در یكسال گذشته ۸۹ درصد در وب‌سایت‌های بین المللی اختلال داشتیم.

وی ادامه داد: اینستاگرام ۶۷ درصد اختلال داشته است. نه فیلتر می شود و نه باز است و نه مشخص است تكلیف چیست. عده‌ای می‌گویند اینستاگرام باید فیلتر شود این در حالی است كه مردم آنجا، كسب و كار ساخته اند ولی هر روز شاهد یك اتفاق هستیم.

وی تاكید كرد: طبق گزارش رسمی و قابل اثبات ، حتی یك روز بدون اختلال نداشتیم. كسب و كارهای آنلاین كشور دچار بن بست شدند. اقتصادی دیجیتال آكواریوم نیست. باید از همه سرویس‌های جهان استفاده كنیم. با این طرز تفكر كه خودمان موتور جستجو و اینستاگرام می‌سازیم و اسمش را اقتصاد دیجیتال می‌گذاریم ، به هیچ كجا نمی‌رسیم.

وی گفت: برای گوگل تمام ایرانی جستجوی امن را فعال كرده‌اند و اقای زارع‌پور به ان افتخار می‌كند و می‌گوید دستاورد.

همه در حال مهاجرت هستند

حامد بیدی، فعال فضای مجازی و كارشناس حوزه آی‌تی با انتقاد شدید از اختلالات كسترده در اینترنت گفت: تست سرعت اختلال را نشان نمی‌دهد. اختلال به این معناست یك صفحه باز می‌شود بعد دوباره باز نمی‌شود.

وی ادامه داد: ببینید چه بلایی سر كسب و كارها آمده است. مهمترین چالش ما الان این است كه نیروهایمان مانند برگ خزان مهاجرت می‌كنند.

بیدی اضافه كرد: طبق آمار رصدخانه مهاجرتی ایران اصلی‌ترین انگیزه مهاجرت نیروهای نخبه فنی از ایران طرح صیانت بوده است. اینها همه واقعیت است و نمی‌توان طور دیگری دید.

 

این وضعیت قابل دفاع نیست

رضا اسلامی، رئیس نظام صنفی رایانه ای استان تهران نیز گفت: به نظر می‌آید میزان نیاز عامه مردم و كسب و كارها، به پهنای باند درست تبیین نشده است و دولت علی‌رغم تعهدات جدی آقای وزیر، هنوز در تامین این نیاز موفق نبوده است.

وی تاكید كرد: در برخی پلتفرمها به خصوص در واتس اپ و اینستاگرام هم اختلالات جدی داریم كه موضوع را از داشتن پهنای باند متفاوت می‌كند.

اسلامی ادامه داد: هیچ دولتمردی نباید شرایط فعلی را توجیه یا دفاع كند. این شرایط قابل دفاع یا توجیه نیست. اگر دولتمردان می خواهند مشكلات را ببینند ما از خود صنف می‌توانیم گواهی بدهیم و آسیب شناسی كنیم.

وی كه نتوانست در این نشست حضور یابد و با قطعی مكرر اینترنت مواجه بود، در فایل صوتی كه در اختیار خبرآنلاین قرار داد، تاكید كرد: به خودم و شما توصیه می كنم خسته نشویم. باید صدای خودمان را بالا ببریم و موضوع را تكرار كنیم. امیدواریم این حرفها در نمایندگان مجلس، قوای دولتی و مجموعه های مسئول در حكمرانی اثر بگذارد.

آب رفته به جوی بازنمی‌گردد

علی توسلی، عضو كمیسیون اینترنت نظام صنفی رایانه ای تهران گفت: در این كشور سالهاست كه عملا از ابزارهای موجود مانند تلگرام، اینستاگرام، واتس اپ به صورت وسیع استفاده می‌شود و وسیله كسب و كار و ارتباط عمومی شده است. حالا اگر تمایلی به شكل گیری این وضعیت نبوده، این اتفاق افتاده و آب رفته را نمی‌توان به جوی برگرداند. او تاكید كرد: متاسفانه تفكری وجود دارد كه باید این را به طور كلی تغییر دهیم.

7wq9s9RrsR

منبع :



با توجه به نیاز همیشگی شهروندان به اطلاعات و تلفن های تجاری و دولتی اقدام به تولید و راه اندازی سامانه 118 نوین بعنوان بزرگترین پایگاه اطلاعات مشاغل در کشور نمودیم .هدف ما در دسترس قرار دادن اطلاعات و مشخصات مریوط به مشاغل خصوصی و دولتی به عموم شهروندان و کاربران می باشد.


مشهد میدان راهنمایی روبروی دستغیب 3 پلاک 18
تلفن : 38472159 - 051 (10 خط)
ایمیل : info@118ovin.com