باستان‌شناسان شهری پنهان از تمدن مایا را در دل جنگل‌های مكزیك كشف كردند

كشف شهر مایایی گمشده‌ای كه در دل جنگل‌های مكزیك پنهان بود، ابعاد جدیدی از وسعت و جمعیت تمدن مایا را آشكار كرده و پرسش‌های تازه‌ای را برانگیخته است.

باستان‌شناسان شهری پنهان از تمدن مایا را در دل جنگل‌های مكزیك كشف كردندعلوم پایه و مهندسیعلمییك‌شنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۳۰مطالعه 4 دقیقهغزل امیریتبلیغاتمشاهده همه ویدئو‌هاتبلیغاتتبلیغاتكشف شهر مایایی گمشده‌ای كه در دل جنگل‌های مكزیك پنهان بود، ابعاد جدیدی از وسعت و جمعیت تمدن مایا را آشكار كرده و پرسش‌های تازه‌ای را برانگیخته است .

تبلیغاتباستان‌شناسان در پشت دیواری از درختان متراكم در پوشش جنگلی كامپچه در مكزیك، شهری باستانی از تمدن مایا را كشف كرده‌اند. این شهر كه با اهرام معبدی در نزدیكی جاده و مجموعه‌ای از معماری مایایی در كنار غارهای طبیعی ساخته شده، پرده از گستردگی وسعت تمدن مایا، نسبت به آنچه پیش‌تر شناخته شده بود، برمی‌دارد .

در شرق شهر «دوس لاگوناس» و پس از گذر از بزرگراهی كه جنوب مكزیك را می‌پیماید، پوشش جنگلی به دیواری متراكم از ریشه‌های پیچ‌خورده، شاخه‌های باریك و درختان سبز و قهوه‌ای تبدیل می‌شود.پشت دیوار طبیعی درختان متراكم سبز و قهوه‌ای، خرابه‌های شهری باستانی از تمدن مایا قرار گرفته است؛ شهر پنهانی كه فقط حدود ۱۵ دقیقه پیاده‌روی از جاده‌ی شلوغ فاصله دارد، اما تاكنون از نگاه باستان‌شناسان پنهان مانده و رازهایش را در گذر قرن‌ها، زیر پوشش گیاهان دست‌نخورده حفظ كرده است .

مارچلو كنوتو، باستان‌شناس از دانشگاه تولین و یكی از كاشفان شهر باستانی مایا، نیویورك‌تایمز می‌گوید: «این كشف برای ما درس فروتنی است، زیرا نشان می‌دهد كه وقتی جنگل بكر است، چقدر آسان می‌توان چیزی را كه فقط صد متر آن‌‌طرف‌تر از دید ما پنهان شده، مشاهده نكرد .

»تیم محققان شهر پنهان را نه از روی زمین، بلكه با بررسی اسكن‌های هوایی كه با هدف مطالعات زیست‌محیطی تهیه شده بودند، كشف كردند. محققان پس از تحلیل دقیق تصاویر، موفق شدند خرابه‌هایی را با تمامی ویژگی‌های شهر مایایی باستانی، شناسایی كنند .

معبد كالاكمول در پوشش جنگلی كامپچه، مكزیك.عكاس: Adrian Wilson / The New York Timesلوك آلد توماس، دانشجوی دكتری در دانشگاه تولین كه شهر پنهان را در تصاویر هوایی شناسایی كرد، می‌گوید: «اگر بنا بر این بود كه تمام ویژگی‌های شهر كلاسیك مایایی را برای بازی ویدیویی طراحی كنید، شبیه همین شهر كشف‌شده می‌شد .

این مكان دارای اهرام معبدی، مجموعه‌ی كاخی، میدان‌های بزرگ عمومی، مخازن آب، سدها و جاده‌ی تشریفاتی وسیعی است كه مجموعه‌های مختلف را در بالای تپه‌ها، به هم متصل می‌كند.»همچنین، آلد توماس می‌افزاید باستان‌شناسان بقایای ساختمان‌های مسكونی، تراس‌ها، دیوارهای كشاورزی، باغ‌ها، تپه‌های تثبیت‌شده و دیگر نشانه‌های فعالیت انسانی را نیز كشف كردند .

در دیگر مكان‌های شناسایی‌شده توسط گروه، فروچاله‌ای عمیق با شبكه‌ای از غارهای فروریخته و در مجاورت آن، مجموعه‌ای معماری محصور با خندقی به شكل صلیب، یافت شد.آلد توماس می‌گوید: «این بازنمایی متعارف غاری از هنر آمریكای میانه است كه به دوران آغاز هنر در این سرزمین بازمی‌گردد .

نمی‌توانم چیزی از آن بسازم به جز توصیف. قدمتش نامشخص اما در واقع عجیب و غریب است.»اگرچه خرابه‌های باستانی برای باستان‌شناسان ناشناخته بود، برخی كشاورزان دوس لاگوناس از وجود آن‌ها آگاه بودند. آلد توماس می‌گوید كشف این شهر صرفاً از سر تصادف نبود، بلكه با «تركیبی از عزم و شانس» محقق شد .

شهر باستانی والریانا به كمك فناوری لیدار در دل پوشش جنگلی مشاهده شدجستجو برای شهر مایایی، بعد از زمانی آغاز شد كه آلد توماس متوجه شد دیگر محققان در مطالعات خود از داده‌های گردآوری‌شده برای ناسا به كمك فناوری لیدار (LiDAR)، استفاده كرده‌اند .

فناوری سنجش از راه دور لیدار، با بهره‌گیری از لیزر هوایی، امكان عبور از پوشش گیاهی متراكم و شناسایی ساختارها و مناظر پنهان‌شده را فراهم می‌كند.آلد توماس می‌گوید: «جستجو در اینترنت را شروع كردم و به این فكر افتادم كه آیا می‌توانم مجموعه‌ی دیگری از لیدار هوابرد مشابه را پیدا كنم یا خیر .

در نهایت یكی پیدا شد.» سپس، او با بررسی داده‌های لیدار كه حدود یك دهه پیش توسط گروهی از بوم‌شناس‌ها برای نقشه‌برداری از جنگل‌های مكزیك جمع‌آوری شده بود، موفق به مشاهده‌ی «شهر بزرگ مایایی باستانی» شد. بوم‌شناس‌ها «فقط به درختانی كه این شهر را پوشانده بودند توجه داشتند، نه خود شهر .

»آلد توماس و همكارانش كه یافته‌های خود درباره كشف شهر باستانی مایا را در مجله Antiquity منتشر كرده‌اند، این شهر را به نام تالاب نزدیكش، «والریانا» نام‌گذاری كرده‌اند. گروه برآورد می‌كند كه جمعیت این شهر در زمان اوج، به حدود ۵۰ هزار نفر می‌رسیده و احتمالاً در اواخر دوره تمدن مایا، بین سال‌های ۷۵۰ تا ۸۵۰ میلادی، رونق بسیاری داشته است .

تصویر لیدار منتشرشده از شهر تازه كشف‌شده مایایی كه والریانا نام گرفته است. والریانا در اعماق جنگل جنوب ایالت كامپچه در مكزیك كشف شد.عكاس: Luke Auld-Thomas / Reutersكاترین ریس تیلور، انسان‌شناس در دانشگاه كلگری، یافته‌ها را «هیجان‌انگیز» توصیف می‌كند .

او معتقد است كه مطالعه به شواهد روزافزون دیگری می‌افزاید؛ مانند كشف شهر مایایی دیگری در سال گذشته كه در دل جنگل پنهان شده بود و نشان می‌دهد كه این منطقه در دوران تمدن مایا، پرجمعیت‌تر و گسترده‌تر از تصورات پیشین بوده است .

ریس تیلور با اشاره به وسعت منطقه می‌گوید: «شهر كشف‌شده مشابه پراكندگی شهرهای متوسط و حومه‌های پرجمعیت آن‌ها در سراسر آمریكای شمالی است. ظاهراً مایاها نیز نوعی پراكندگی مشابه داشته‌اند.»بیشتر بخوانیدباستان‌شناسان قدیمی‌ترین شهرهای آمازون را با قدمت ۲۵۰۰ سال كشف كردند26 دی 02مطالعه '4باستان‌شناسان با فناوری لیدار شهرهای گمشده جاده ابریشم را كشف كردند15 روز پیشمطالعه '3باستان‌شناسان هنوز به صورت زمینی به والریانا دسترسی پیدا نكرده‌اند، برخلاف گروه دیگری به رهبری ایوان اشپرایچ كه سال گذشته به شهری دیگر به نام «اوكومتون» دسترسی یافتند .

اما براساس داده‌هایی كه اكنون مستند شده‌اند، به نظر می‌رسد كه محوطه‌های تازه كشف‌شده، كوچك‌تر از شهر اوكومتون و همچنین، شهر بزرگ كالاكمول هستند. بااین وجود، یافته‌های گروه، فرضیه‌ی پراكندگی گسترده‌ی سكونتگاه‌های منطقه را تقویت می‌كند .

با تكمیل تدریجی نقشه‌ی یوكاتان مایا، شبكه‌ای متراكم از شهرهای باستانی، روستاها، مزرعه‌ها و ساختارهای زمینی پدیدار می‌شود.سیمون مارتین، انسان‌شناس در دانشگاه پنسیلوانیا، می‌گوید: «یافته‌ها با سطح بالایی از اطمینان نشان می‌دهد كه منطقه بسیار پرجمعیت بوده است .

» او كه سرپرست موزه‌ی پن است، می‌افزاید مجموعه‌ی رو‌به‌رشد پژوهش‌ها در این منطقه، پیامدهای عظیمی را برای برآورد جمعیت كل مایاها در پی دارد. مارتین نتیجه‌گیری می‌كند: «یافته‌ها سؤالات بسیاری را نیز به میان می‌آورد .

منبع : https://www.zoomit.ir/fundamental-science/429488-archaeologists-discover-maya-city-mexico/

مجله فن آوری

 
مایكروسافت می‌خواهد بی‌سروصدا داده‌های كروم را به مرورگر اج منتقل كند
1403/08/23
اپل موزیك كلاسیكال با پشتیبانی از كارپلی و سیری آپدیت شد
1403/08/23
نسخه تبلیغ‌دار نتفلیكس حالا ۷۰ میلیون كاربر دارد
1403/08/23
مشخصات گوشی مورد انتظار آنر مجیك ۷ پورشه دیزاین لو رفت
1403/08/23
نسخه آیفون گوگل كروم به قابلیتی جذاب مجهز شد: جست‌وجو با عكس و متن به‌طور هم‌زمان
1403/08/23
نرم‌افزار جامع Nvidia سرانجام جایگزین GeForce Experience شد
1403/08/23
با این گجت عجیب در گوشی خود فوت كنید و ساز بزنید!
1403/08/22
از مهار بوستر تا فرود قمری؛ استارشیپ برای رساندن انسان به ماه چه مسیری در پیش دارد؟
1403/08/22
اسنپدراگون ۸ الیت ۲ احتمالاً ۲۵ درصد بهتر از نسل اول خواهد بود
1403/08/22
پزشكیان: ادامه فیلترینگ قابل قبول نیست
1403/08/22
فوجی‌فیلم دوربین سینمایی مدیوم‌فرمت ۱۰۲ مگاپیكسلی می‌سازد
1403/08/22
پورشه تایكان GTS جدید بسیار قدرتمندتر از مدل قبلی است
1403/08/22
عینك هوش مصنوعی بایدو با قیمت باورنكردنی رونمایی شد
1403/08/22
مدل ۲۰۲۶ خودرو شاسی‌بلند كادیلاك ویستیك رونمایی شد؛ پرابهت و غول‌پیكر با موتور برقی
1403/08/22
تحلیل ژنتیكی جدید دانشمندان، داستان قربانیان پمپئی را بازنویسی می‌كند
1403/08/22
گزارش: یك شركت مهم از بازار گوشی‌های تاشو خارج می‌شود
1403/08/22
بعدیانتها


با توجه به نیاز همیشگی شهروندان به اطلاعات و تلفن های تجاری و دولتی اقدام به تولید و راه اندازی سامانه 118 نوین بعنوان بزرگترین پایگاه اطلاعات مشاغل در کشور نمودیم .هدف ما در دسترس قرار دادن اطلاعات و مشخصات مریوط به مشاغل خصوصی و دولتی به عموم شهروندان و کاربران می باشد.


مشهد میدان راهنمایی روبروی دستغیب 3 پلاک 18
تلفن : 38472159 - 051 (10 خط)
ایمیل : info@118ovin.com