فسیلهای ۲۰ هزار ساله انسان ژاپنی در اصل بقایای خرس هستند
زمانی تصور میشد قطعات استخوان كشفشده در ژاپن از قدیمیترین فسیلهای انسان باشند؛ اما این استخوانها در اصل متعلق به خرس هستند.
فسیلهای ۲۰ هزار ساله انسان ژاپنی در اصل بقایای خرس هستندعلوم پایه و مهندسیعلمیپنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۰مطالعه 3 دقیقهسارا ارجمندتبلیغاتمشاهده همه ویدئوهاتبلیغاتتبلیغاتزمانی تصور میشد قطعات استخوان كشفشده در ژاپن از قدیمیترین فسیلهای انسان باشند؛ اما این استخوانها در اصل متعلق به خرس هستند .
تبلیغاتپژوهشهای جدید نشان میدهند استخوانهای فسیلشدهی ۲۰ هزار سالهی متعلق به مرد «اوشیكاوا» كه گمان میرفت از باستانیترین فسیلهای انسان در ژاپن باشند، با تصورات دانشمندان تفاوت دارند. این استخوانها در واقع متعلق به یك خرس باستانی هستند .
فسیلهای یادشده در اواخر دههی ۱۹۵۰ در شهر تویوهاشی در فاصلهی ۲۲۵ كیلومتری از جنوب غربی توكیو پیدا شدند؛ اما گن سوا، انسانشناس دانشگاه توكیو و سرپرست پژوهش جدید در گفتگو با لایوساینس میگوید تردیدها دربارهی فسیلهای اوشیكاوا برای اولین بار در اواخر دههی ۱۹۸۰ مطرح شد و از آن زمان تاكنون ادامه یافته است .
بهگزارش لایوساینس، یافتههای مطالعه نشان میدهد كه استخوانها بدون شك متعلق به یك خرس قهوهای باستانی هستند. سوا میافزاید استخوانهای خرس از این زمان بهندرت در مكانهای باستانشناسی ژاپن یافت شدند و به همین دلیل دانشمندان ژاپنی ازجمله دیرینهشناسانی كه فسیلها را در دههی ۱۹۵۰ كشف كردند، درك محدودی از شكل استخوانهای خرس داشتند .
بااینحال، دانشمندان توصیفهای دقیق و جزئی انجام داده و همچنین تعداد زیادی از بقایای اسكلتی فسیلشده را طی چند دهه جمعآوری كردهاند.پژوهش جدید نشان میدهد فسیلهای مرد اوشیكاوا ژاپن كه زمانی تصور میشد متعلق به انسانی است كه بیش از ۲۰ هزار سال پیش زندگی میكرد، در واقع به خرس تعلق دارد .
كپی لینكاستخوانهای قدیمی در ژاپننام فسیلها برگرفته از منطقهی اوشیكاوا تویوهاشی است كه طی حفاریهای معدنی بین سالهای ۱۹۵۷ و ۱۹۵۹ كشف شدند. دانشمندان ژاپنی در آن زمان فكر میكردند یك قطعه استخوان متفاوت به نام «مرد آكاشی» اولین فسیل انسان از سرزمین اصلی ژاپن است كه احتمالا بیش از ۷۸۰ هزار سال قدمت دارد؛ اما این فسیل در حملهی هوایی متفقین به توكیو در طول جنگ جهانی دوم از بین رفت .
در دههی ۱۹۸۰، یك تجزیه و تحلیل تشریحی از قالب گچی فسیل گمشدهی آكاشی نشان داد كه این قطعه احتمالا تكهای از استخوان بازوی انسان نوین است كه به لایهی باستانشناسی متفاوتی راه پیدا كرده و سپس معدنی شده است .
این یافته باعث توجه بیشتر به فسیلهای اوشیكاوا شد.فسیلهای اوشیكاوا در ابتدا به عنوان استخوان بازو از بازو و انتها یا سر استخوان فمور پای انسانی كه بیش از ۲۰ هزار سال پیش زندگی كرده بود، معرفی شد؛ اما بررسی بصری و توموگرافی كامپیوتری (CT) در مطالعهی جدید نشان داد كه استخوان بازوی انسان احتمالا استخوان رادیوس ساعد خرس قهوهای (Ursus arctos) متعلق به همان زمان است و مشخص شد سر استخوان ران یا فمور هم به خرس تعلق دارد .
این فسیلها در اواخر دههی ۱۹۵۰ كشف شدند. این مجموعه شامل یك استخوان بلند است كه تصور میشد متعلق به دست انسان است و همچنین یك انتها یا سر استخوان ران را دربردارد.كپی لینكفسیلهای ماقبل تاریخاین كشف كه فسیلهای اوشیكاوا متعلق به انسان نیستند، به این معنی است كه قدیمیترین فسیلها در سرزمین اصلی ژاپن متعلق به یك معدن سنگ آهك در نزدیكی شهر هاماكیتا در فاصلهی ۴۰ كیلومتری شرق اوشیكاوا هستند .
فسیلهای یادشده شامل تكههای از استخوان پای انسان، استخوان بازو، گردن و جمجمه هستند كه تصور میشود مربوط به دو فرد مختلف است كه قدمت یكی از آنها به ۱۴ هزار سال و قدمت دیگری به ۱۷ هزار سال پیش میرسد.بیشتر بخوانید:استخوان بازوی ۷۰۰هزار ساله، راز كوتاهقامتی انسانهای باستانی «هابیت» را فاش كرد22 مرداد 03مطالعه '4جمجمه باستانی كشفشده در چین به هیچ انسانتبار شناختهشدهای شباهت ندارد20 مرداد 02مطالعه '3بقایای فسیلی انسان همچنین در جزیرههای ریوكیوی ژاپن كه به جزایر نانسی هم معروف هستند در میانه راه بین ژاپن و تایوان كشف شدهاند .
دانشمندان بر این باورند كه جوانترین فسیلهای این گروه قدمتی ۱۸ هزار ساله دارند، درحالیكه ممكن است قدمت كهنترین فسیلها ازایندست به ۳۲ هزار سال قبل برسد.اولین بار نیست كه استخوان انسان با استخوان خرس اشتباه گرفته میشود .
زمانی تصور میشد استخوانی كه در دههی ۱۹۹۰ در غاری در آلاسكا كشف شد، متعلق به یك خرس باشد، اما پژوهشی جدید نشان داده است كه این استخوان متعلق به زنی بومی آمریكا است كه حدود ۳۰۰۰ سال پیش زندگی میكرد.مطالعه در مجلهی آنتروپولوژیكال ساینس منتشر شده است .
منبع : https://www.zoomit.ir/fundamental-science/433213-human-old-fossils-japan/