اغلب اتمهای بدن ما مدتها پیش از تولدمان به سفر میانكهكشانی رفته بودند
بخش عمده اتمهای تشكیلدهنده ما و منظومه شمسی احتمالا بیشتر عمرشان را درحال پرواز در محیط فراتر از راه شیری بودند و درنهایت به كهكشان ما بازگشتند.
اغلب اتمهای بدن ما مدتها پیش از تولدمان به سفر میانكهكشانی رفته بودندنجوم و فضاعلمیسهشنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۰مطالعه 4 دقیقهسارا ارجمندتبلیغاتمشاهده همه ویدئوهاتبلیغاتتبلیغاتبخش عمده اتمهای تشكیلدهنده ما و منظومه شمسی احتمالا بیشتر عمرشان را درحال پرواز در محیط فراتر از راه شیری بودند و درنهایت به كهكشان ما بازگشتند .
تبلیغاتمطالعهای جدید نشان میدهد كه بیشتر اتمهای بدن ما پیش از آنكه به راه شیری بازگردند و در تشكیل منظومه شمسی مشاركت كنند، احتمالا به مدت میلیونها سال روی یك «تسمه نقاله كیهانی» درحال چرخش در محیط اطراف كهكشان بودهاند .
بیشتر عنصرهای موجود در جهان به جز هیدروژن و هلیوم (و چند استثنای عجیب دیگر) توسط ستارهها یا از طریق همجوشی هستهای در اعماق هستهشان یا در طی انفجارهای ستارهای غولپیكر معروف به ابرنواختر ساخته شدهاند .
این انفجارها همچنین مواد تازه ساختهشده در فضای میانستارهای را پراكنده میكنند. مواد سپس ابرهای غولپیكری را تشكیل میدهند كه در نهایت به ستارههای جدید احاطهشده با اجرام دیگر مثل سیارهها، قمرها، سیاركها دنبالهدارها و در مورد زمین انسانها، تبدیل میشوند .
به مدت چند دهه، دانشمندان تصور میكردند كه مواد دفعشده از ستارگان در حال انفجار، قبل از آنكه به منظومههای ستارهای جدید تبدیل شوند به آرامی در فضای میانستارهای حركت میكنند. بااینحال در سال ۲۰۱۱، دانشمندان كشف كردند كه برخی از اتمها از جمله اكسیژن، آهن و سایر عنصرهای سنگینتر ممكن است توسط ابرنواخترها از كهكشان میزبان خود بیرون رانده شوند و در جریانهای كیهانی غولپیكر معروف به محیط اطراف كهكشانی گرفتار شوند .
این اتمها در نهایت به كهكشان اصلی خود از جمله راه شیری بازمیگردند و به مواد جدید تبدیل میشوند.تصویر هنری از طرح كلی بدن انسان در مقابل تصویری كیهانی. پژوهش جدید نشان میدهد بسیاری از اتمهای كهكشان راه شیری از جمله كربن موجود در بدن شما سفری رفت و برگشتی در فضای میان كهكشانی داشتهاند .
بهگزارش لایوساینس، پژوهشگرهایی كه مشغول بررسی محیط دور ستارگان در اطراف كهكشانهای دوردست بودند، برای اولین بار نشان دادند كه اتمهای كربن هم میتوانند از طریق جریانهای كیهانی بازیافت شوند. دانشمندان قبلا این اتفاق را بعید میدانستند و معتقد بودند كه اتمهای كربن برای بیرون راندهشدن از كهكشان بسیار سبك هستند .
این گروه همچنین نشان داد كه كربن یكی از فراوانترین عنصرها در ساختارهای فراكهكشانی است.گمان میرود كه تمام كهكشانهای ستارهساز دارای محیطها اطراف كهكشانی هستند كه به خوبی تا فضای میانستارهای گسترش مییابد .
جسیكا ورك، اخترفیزیكدان دانشگاه واشنگتن و یكی از نویسندگان پژوهش در بیانیهای گفت: «این بدان معناست كه همان كربن موجود در بدن ما به احتمال زیاد زمان قابل توجهی را در خارج كهكشان سپری كرده است.»بیشتر بخوانید:پرسشهای بزرگ: جهان هستی از چه چیزی ساخته شده است؟24 خرداد 95مطالعه '19كلسیم دندان و استخوان ما از انفجار ستارگان نشئت میگیرد19 مرداد 99مطالعه '4با توجه به اینكه سایر اتمهای فراوان در بدن انسان مانند اكسیژن و آهن نیز در محیط اطراف ستارهای حركت میكنند، این احتمال وجود دارد كه بخش زیادی از اتمهای موجود در بدن اكثر افراد، زمانی را خارج از راه شیری سپری كرده باشند .
پژوهشگرها با استفاده از دادههای «طیفنگار خاستگاه كیهانی» تلسكوپ هابل به كشف جدید رسیدند. این طیفنگار نشان میدهد كه چگونه نور اختروشهای دوردست (اجرام درخشان كه با سیاهچالههای فعال تقویت میشوند) با عبور از فضاهای اطراف ستارهای كهكشانهای ستارهساز مختلف تحت تأثیر قرار میگیرند .
این یافته همچنین نشان میدهد كه در برخی موارد، میتوان كربن را تا ۴۰۰ هزار سال نوری در خارج از كهكشان میزبان، یعنی فاصلهای تقریبا چهار برابر وسیعتر از كهكشان راه شیری، پیدا كرد. این باور وجود دارد كه تمام كهكشانهای ستارهساز دارای محیطها اطراف كهكشانی هستند كه به خوبی تا فضای میانستارهای گسترش مییابد .
كپی لینكبازیافت مواد ستارهایمحیط اطراف ستارهای مفهومی نسبتا جدید در اخترفیزیك به شمار میرود و پژوهش جدید هم تأیید میكند كه این مفهوم نقشی حیاتی در نحوهی بازیافت مواد ستارهای توسط كهكشانها دارد .
سامانتا گارزا، یكی از نویسندگان پژوهش و دانشجوی دكترای دانشگاه واشنگتن گفت:محیط اطراف كهكشانی را به عنوان یك ایستگاه قطار غولپیكر درنظر بگیرید. دائما مواد را به بیرون و داخل میكشد.درك این مسئله كه كدام عنصرها میتوانند توسط محیط اطراف ستاره بازیافت شوند بسیار مهم است؛ زیرا به پژوهشگرها كمك میكند تا چگونگی توزیع و بازسازی ماده در جهان را بررسی كنند .
جریانهای كیهانی همچنین به احتمال زیاد كهكشانها را قادر میسازند تا به طور پیوسته ستارههای جدیدی را تشكیل دهند و نقشی كلیدی در تكامل كهكشانی دارند. گارزا میگوید:اگر بتوانید چرخه را ادامه دهید و پیوسته مواد را به بیرون رانده و دوباره به داخل بكشید، از نظر تئوری سوخت كافی برای تشكیل ستاره را دارید؛ بنابراین یادگیری دربارهی چگونگی كاهش سرعت و فروكش كردن این جریانها، ابزاری كلیدی برای درك چگونگی مرگ كهكشانها خواهد بود .
منبع : https://www.zoomit.ir/space/432961-most-body-atoms-leave-milky-way/