هواپیمای مسافربری نسل بعدی با بال یكپارچه تا سال ۲۰۳۰ به پرواز درخواهد آمد
نوعی طراحی جدید برای هواپیماهای مسافربری آینده كه بالها را با بدنه ادغام میكند، میتواند مصرف سوخت را به نصف برساند و سروصدا را كاهش دهد.
هواپیمای مسافربری نسل بعدی با بال یكپارچه تا سال ۲۰۳۰ به پرواز درخواهد آمدعلوم پایه و مهندسیعلمینمایشگاه و رویدادهاسهشنبه ۲۵ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۰مطالعه 3 دقیقهغزل امیریتبلیغاتمشاهده همه ویدئوهاتبلیغاتتبلیغاتنوعی طراحی جدید برای هواپیماهای مسافربری آینده كه بالها را با بدنه ادغام میكند، میتواند مصرف سوخت را به نصف برساند و سروصدا را كاهش دهد .
تبلیغاتشواهد در لاسوگاس حاكی از آن است كه در آیندهای نهچندان دور، احتمالاً شاهد پرواز هواپیمای مسافربری تازهای خواهیم بود كه از نظر ظاهر و طراحی فاصلهی شگرفی با هواپیماهای كنونی دارد.هواپیمای آینده از طراحی منحصربهفردی به نام «بال یكپارچه» بهره میبرد .
بهگزارش لایوساینس، نمایندگان شركت جت زیرو و زیمنس در كنفرانسی كه هشتم ژانویه در نمایشگاه CES 2025 برگزار شد، اعلام كردند كه این طراحی میتواند مصرف سوخت هواپیماها را تا ۵۰ درصد كاهش دهد.طرح جدید مصرف سوخت هواپیماها را تا ۵۰ درصد كاهش میدهدطرح بال یكپارچه كه بالها و بدنهی هواپیما را به شكلی یكپارچه و بدون مرز مشخص با یكدیگر تركیب میكند، تصویری است كه ریشه در بیش از یك قرن پیش دارد .
ایده برای اولین بار توسط خلبان روسی به نام «نیكلاس وِووُدسكی» مطرح شد؛ اما چنین طرحی بیشتر در ساخت هواپیماهای نظامی به كار رفت.در هواپیماهای مسافربری كنونی، طراحی رایج شامل بدنهای لولهای شكل و بالهایی است كه جداگانه به بدنه متصل میشوند .
بنا بر دلایل تجاری، تغییر مدل رایج به طراحیهای نوآورانهای مانند بال یكپارچه، مخاطرهآمیز در نظر گرفته شده است. با این وجود، هواپیما با بالهای یكپارچه به لطف نسبت بالاتر لیفت (نیروی برآر) به درگ و ادغام مؤثرتر سامانههای پیشرانش پرسروصدا، میتواند علاوه بر كاهش مصرف سوخت، كمصداتر باشد .
مدل هواپیمای جدید شركت جت زیرو در CES 2025.عكاس: Keumars Afifi-Sabet / Futureشركت جت زیرو میگویند طراحی جدید آنها به بدنهی كوتاهتر و پهنتر نیاز دارد كه با بالها ادغام شده است تا نیروی بالاتر تولید كند .
این طراحی باعث كاهش مساحت سطح موردنیاز هواپیما میشود و هواپیمایی سبكتر با مقاومت كمتر در برابر هوا ایجاد میكند. همچنین اندازهی موتورهای هواپیما به دلیل كاهش وزن و مقاومت كاهش مییابد و درنتیجه تعداد بیشتری از مسافران میتوانند در هواپیمایی نسبتاً كوچكتر جای بگیرند .
هواپیما ظرفیت حمل ۲۵۰ مسافر را دارد هواپیمای جدید به گونهای طراحی شده كه به طور كامل با سوختهای پایدار هوانوردی سازگار باشد و همچنین میتواند از سوخت هیدروژنی بهره بگیرد. هدف اصلی، این است كه هواپیمای جت زیرو در آینده بدون انتشار آلایندههای كربنی پرواز كند .
این هواپیما ظرفیت حمل ۲۵۰ مسافر را دارد و میتواند مسافتی برابر با ۹٬۲۵۰ كیلومتر را پرواز كند.نمایندگان جت زیرو در نمایشگاه CES 2025 اعلام كردند كه برای تولید این هواپیما تا سال ۲۰۳۰، با شركت زیمنس همكاری خواهند داشت .
آنها اذعان داشتند كه این بازهی زمانی بسیار كوتاه است، اما امید دارند كه با استفاده از فناوری پیشرفتهای به نام «همزاد دیجیتالی»، به هدف بلندپروازانهی خود دست یابند. فناوری همزاد دیجیتالی یا دوقلوی دیجیتال، مدلی دقیق و مجازی از طراحی هواپیما است كه از هوش مصنوعی برای شناسایی و بهبود نقاط ضعف یا جایگزینی قطعات با گزینههای بهینهتر استفاده میكند .
بیشتر بخوانیداستارتاپ آمریكایی میخواهد هواپیمای مسافربری با سرعت سه كیلومتر بر ثانیه بسازد21 فروردین 02مطالعه '3تام اولری، از بنیانگذاران و مدیرعامل جت زیرو، در رویداد اعلام كرد: «دوقلوی دیجیتال برای ما مزیتی در رقابت است .
این فناوری به ما كمك میكند كه از همان ابتدا با تمركز بر هدف نهایی، شبیهسازی دقیقی را بسازیم.»اگرچه جت زیرو برنامه دارد كه آزمایش هواپیما را تا سال ۲۰۲۷ آغاز كند، كارخانههای لازم برای تولید انبوه آن هنوز ساخته نشدهاند .
شركت در ماه نوامبر اعلام كرد كه بهمنظور تولید قطعات سامانهی كنترل پرواز برای نمونهی اولیهای از هواپیمای آیندهی خود، با تأمینكنندگان مختلف قرارداد امضا كرده است.در حال حاضر مهندسان جت زیرو در حال كار روی طراحی هواپیمای دیگری برای نیروی هوایی ایالات متحده هستند .
منبع : https://www.zoomit.ir/fundamental-science/432997-new-passenger-plane-blended-wing/