مدیرعامل تپسی: به رای شورای رقابت در پرونده شكایت از اسنپفود امیدواریم
سیدحسینی میگوید با به نتیجه رسیدن شكایت تپسی از اسنپفود مانع بزرگ موجود در حوزه سفارش آنلاین غذا از بین رفته و مسیر برای سایر پلتفرمها باز میشود.
مدیرعامل تپسی: به رای شورای رقابت در پرونده شكایت از اسنپفود امیدواریمفناوری ایرانكسب و كاریكشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۵۱مطالعه 5 دقیقههانیه كلهرتبلیغاتمشاهده همه ویدئوهاتبلیغاتتبلیغاتسیدحسینی میگوید با به نتیجه رسیدن شكایت تپسی از اسنپفود مانع بزرگ موجود در حوزه سفارش آنلاین غذا از بین رفته و مسیر برای سایر پلتفرمها باز میشود .
تبلیغاتنشست خبری تپسی با عنوان «مروری بر عملكرد و رشد تپسی در سال ۱۴۰۳»، امروز ۴ آذر ماه، برگزار شد. در این نشست مصطفی سیدحسینی، مدیرعامل تپسی، آمارهایی درباره عملكرد تپسی در سال ۱۴۰۳ ارائه كرده و از رشد قابل توجه این شركت تا پایان آبان ماه امسال خبر داد:عملكرد ما در تپسی در سال ۱۴۰۳ خوب بوده و رشد قابل توجهی برایمان اتفاق افتاده است .
برای مثال، عملكرد آبان ماه تپسی در حوزه تاكسی آنلاین رشد ۱۳۱ درصدی بهصورت ریالی را نشان میدهد. در ماه آبان ۱۴۰۳ متوسط تعداد سفر ۲۱.۲ درصد رشد كرده است، بنابراین بخش عمده رشد درآمد ناشی از افزایش تعداد سفرها در سرویس تاكسی تپسی بوده است .
- مصطفی سیدحسینی، مدیرعامل تپسیبه گفته مدیرعامل تپسی، اندازه بازار آنلاین تاكسی آنلاین در كشور از نظر تعداد سفرهای ماهانه تپسی و اسنپ در سال ۱۴۰۳ بین ۱۱۰ تا ۱۲۰ میلیون سفر بوده است. آمارهای تپسی در خصوص توزیع سفرها در شهرهای مختلف كشور نشان میدهد با در نظر گرفتن متوسط ۴ میلیون سفر در ۳۰ روز ماه، ۳۰ درصد از سفرها در تهران انجام میشود، ۱۱ درصد در مشهد و ۷ درصد هم در شیراز و اصفهان .
سیدحسینی: سهم بازار تپسی افزایش پیدا كرده استمدیرعامل تپسی در ادامه به افزایش سهم بازار تپسی در حوزه تاكسی آنلاین خبر داد و گفت: «سهم بازار تپسی در ۸ شهر اول كشور بالغ بر ۲۳ درصد است. تپسی در مشهد ۳۱ درصد بازار را در اختیار دارد .
سهم بازار ما در تهران هم حدود ۲۶ درصد است. امسال از نظر تعداد سفرها رشد ۲ برابری را تجربه كردهایم.»سیدحسینی در ادامه نیز توضیح داد كه تپسی در حوزه ارائه خدمات تاكسی اینترنتی در بیش از ۳۰ شهر كشور فعال است اما تصمیم و انتخاب تپسی در سال جاری متمركز شدن بر توسعه فعالیتهای خود در ۸ شهر بزرگ كشور بوده و هست، چراكه ۷۵ درصد سفرها در همین ۸ شهر انجام میشود .
مدیرعامل تپسی در جمعبندی عملكرد سال ۱۴۰۳ شركت تپسی گفت: «در حال حاضر، ۱۰۰ درصد آنچه را كه میخواستیم محقق كردهایم و در بخشهایی حتی جلوتر از اهدافمان رفتهایم. امیدواریم در ادامه، بهویژه در ۴ماه پیش رو تا پایان سال، نیز بتوانیم همین مسیر را ادامه بدهیم .
»كپی لینكماجرای بحثبرانگیز شكایت تپسی از رقیبیكی از مهمترین بحثهای مطرحشده در اكوسیستم استارتاپی كشور در حدود یك ماه اخیر، شكایت برخی كسبوكارها از گروه اسنپ بوده است. ازكیوام به رفتار انحصارگرایانه اسنپپی اعتراض كرده و زودكس و تپسی هم از قراردادهای انحصاری اسنپفود نزد شورای رقابت شكایت كردهاند .
همه ین كسبوكارها اعتقاد دارند اسنپ با قراردادهای ویژهای كه میبندد عرصه رقابت را تنگ كرده و فرصت رشد را از رقبا میگیرد.هانیه كلهرشكایت تپسی از اسنپ به دلیل ایجاد انحصار در سفارش آنلاین غذامطالعه '2بخشی از نشست امروز تپسی هم به موضوع این شكایت اختصاص پیدا كرد و مصطفی سیدحسینی در توضیح این ماجرا گفت:قراردادهای انحصاری اسنپ یكی از موانع رشد ما در حوزه سفارش آنلاین غذا بوده است .
این مشكل باعث ایجاد اختلال در بخش تامین شده چون رستورانها، بهخصوص ۱۰۰ رستوران برتر، نمیتوانند با ما قرارداد ببندند. ۷۰ درصد از سفارشهای آنلاین غذا در تهران از ۱۰۰ رستوران انجام میشود كه به خاطر قراردادهای انحصاری هیچیك از این رستورانها نمیتوانند با تپسیفود قرارداد ببندند .
- مصطفی سیدحسینی ، مدیرعامل تپسیبیشتر بخوانیددلیل شكایت ازكی وام از اسنپپی چیست؟او در خصوص وضعیت فعلی این پرونده در شورای رقابت در پاسخ به خبرنگار زومیت گفت: «ما شكایتمان را در شورای رقابت ثبت كردهایم و امیدواریم به جای خوبی برسد .
مستندات محكمی در شكایت خود ارائه كردهایم و با توجه به این كه همزمان با ما «زودكس» و «ازكیوام» هم از اسنپ شكایت كردهاند این احتمال وجود دارد كه این پروندهها هر سه باهم بررسی شوند و تا دی ماه امسال رای نهایی شورا صادر شود .
»به گفته سیدحسینی، این پرونده در حال حاضر در مرحله پیگیری عادی از سمت شورای رقابت است و «شورا از اسنپ درخواست پاسخ كرده اما اسنپ هنوز پاسخی به شورای رقابت نداده است.»یكی از مهمترین نكات در این پرونده ارائه مستندات محكم از تعداد قابل توجهی از رستورانها است برای این كه اثبات شود اسنپفود با تعداد زیادی از رستورانها قرارداد انحصاری منعقد كرده و امكان رقابت در بازار را از بین برده است .
مدیرعامل تپسی در توضیح مستندات ارائهشده در شكایت این شركت این طور به زومیت پاسخ میدهد:با توجه به این كه تعداد رستورانهای بزرگی كه امروز فقط با اسنپفود قرارداد دارند و به همین دلیل نمیتوانند با ما قرارداد ببندند تعداد قابل توجهی است، ما سعی كردهایم مدارك و مستندات بسیاری در پرونده شكایت خود به شورا ارائه كنیم .
- مصطفی سیدحسینی ، مدیرعامل تپسیبه گفته او، تپسی در بخشهای دیگری مثل شاپ هم با رویه ضدرقابتی اسنپ مواجه شده اما در اآن حوزهها توانسته موانع را با راهحلهای جایگزین از سر راه بردارد؛ اما در حوزه سفارش آنلاین غذا و در مقابل رویههای اسنپفود راهی جز شكایت باقی نمانده چراكه قراردادهای انحصاری این شركت یك مانع جدی بر سر راه رشد تپسی در حوزه سفارش آنلاین غذا بوده است .
سیدحسینی ابراز امیدواری كرد كه تپسی بتواند با این شكایت این مانع را بردارد تا مسیر برای سایر پلتفرمها در حوزه سفارش آنلاین غذا هموار شود. چراكه به اعتقاد او، حوزه سفارش آنلاین غذا به شكلی نیست كه فقط یك یا دو كسبوكار بتوانند در آن فعالیت كنند .
سیدحسینی میگوید «اگر تپسی در این پرونده موفق نشود، هیچ پلتفرم دیگری توان مقابله با انحصارطلبی اسنپ را نخواهد داشت.»برای مطالعه بیشترزیر فشار انحصار اسنپفود؛ از بستن پنل تا تعیین خسارت مالی برای رستورانهامعاون حقوقی تپسی: امیدواریم شورای رقابت با رسیدگی به قراردادهای انحصاری اسنپ فود، امكان رقابت سالم را در بازار ایجاد كندكپی لینكتوسعه سرویسهای مختلف تپسی در هشت ماه نخست ۱۴۰۳علاوه بر رشد تعداد سفرها و افزایش سهم بازار تپسی، «توسعه سرویسهای جدید» نیز بخش دیگری از گزارش عملكرد تپسی در سال جاری را تشكیل میداد .
مصطفی سیدحسینی به اقداماتی كه تپسی برای توسعه سرویسهای مختلف خود در سال ۱۴۰۳ انجام داده اشاره كرد.رشد ۳ برابری در سرویس «دلیوری» تپسی یكی از موارد توسعه و رشد تپسی در سال جاری بوده كه سیدحسنی در توضیح آن میگوید: «امسال در حوزه دلیوری نسبت به سرویس تاكسی آنلاین رشد بیشتری داشتهایم .
در حال حاضر، سهم بازار ارسال فوری مرسولات درونشهری تپسی ۳۰ درصد است.»تپسیفود نیز امسال تغییرات قابل توجهی داشته كه تغییر نام از «اُفود» به تپسیفود یكی از آنها است. علاوه بر این، این سرویس در ماههای اخیر در شهرهای شیراز و مشهد توسعه پیدا كرده و فعالیتش در تهران نیز آغاز شده است .
مدیرعامل تپسی میگوید سرویس تپسیفود از نیمه آذر ماه روی سوپراپلیكیشن نیز قرار خواهد گرفت تا برای كاربران در دسترستر باشد.«تپسیشاپ» سرویس دیگری است كه به عرضه كالاهایی جز كالاهای زودمصرف مثل كالاهای سوپرماركتی، غذا، دارو و… اختصاص دارد .
در سال ۱۴۰۳ تغییر نام از «دارتیل» به تپسیشاپ و قرارگیری این سرویس در سوپر اپلیكیشن تپسی اتفاق افتاده و در شهر تهران نیز توسعه پیدا كرده است. مدیرعامل تپسی در خصوص تپسیشاپ میگوید:یك تغییر رویكرد در خصوص توسعه تپسیشاپ داشتهایم و حالا رویكرد و هدف ما اضافه كردن فروشگاههای برتر شهر به این سرویس است .
البته در تپسیشاپ قصدمان این نیست كه به دیجیكالا تبدیل شویم، چون احتمالا نمیتوانیم در این حوزه مزیت رقابتی جدیدی نسبت به دیجیكالا ایجاد كنیم. مزیت رقابتی ما در این سرویس بازوی لجستیكی قوی تپسی است و با تكیه بر آن قصد داریم امكان خرید از فروشگاههای معتبر و برند و تحویل ۲ ساعته كالا به كاربر را ارائه كنیم؛ فعالیت تپسیشاپ فعلا محدود به شهر تهران است .
- مصطفی سیدحسینی، مدیرعامل تپسیتپسیماركت، تپسیدكتر و تپسیگاراژ نیز دیگر سرویسهای تپسی است كه این شركت بر توسعه آنها تمركز كرده و سعی دارد سهم بازار خود را در هر یك از این حوزهها افزایش بدهد. توسعه این سرویسها تا امروز با هدف توسعه زیرساختها اتفاق افتاده و تپسی قصد دارد با اقداماتی مثل قرار دادن سرویسهای مذكور در سوپراپلیكیشن خود، رساندن خدمات به شهرهای بیشتر و گسترش سطح خدمترسانی خود این سرویسها را توسعه بدهد .
منبع : https://www.zoomit.ir/tech-iran/430209-tapsi-report-of-1403/